Predstave „Zlatna ribica“ i „Pepeljuga u zemlji čuda“ oduševile publiku

Septembar je nekako prošao u zahuktavanju a od oktobra kada kreće Dečja nedelja mi bukvalno ne stajemo do 31. decembra, kaže nam na početku razgovora direktorica Dečjeg pozorišta Marta Aroksalaši dok polako sleže utiske sa održane premijere i prve reprize predstave na srpskom jeziku „Zlatna ribica“.

Predstava „Zlatna ribica” stvarana je po motivima čuvene „Bajke o ribaru i ribici” A. S. Puškina, u režiji i adaptaciji Biljane Vujović Bajke, održana je u subotu, 21. oktobra i u nedelju 22. oktobra a publika je, kako smo imali priliku da vidimo zadovoljna. Ovu predstavu do polovine novembra igraćemo i na mađarskom odnosno do kraja novembra i na hrvatskom jeziku, kaže nam još direktorica Aroksalaši i dodaje da je to tehnički izvodljivo sa obzirom da je jedna ekipa na sceni dok je tekst  snimljen fonski.

Ovo je jedna drugačija predstava, malo neobična, koja govori o ljudskom odnosu prema prirodi, to smo stavili u fokus. Kroz Babu i Dedu mi progovaramo o tome kakav odnos ljudi imaju prema Zlatnoj ribici, šumama, ribama… I koliko u stvari nismo svesni onoga što imamo, rekla je rediteljka Biljana Vujović Bajka povodom premijere predstave „ZLATNA RIBICA”, ističući da joj je uvek zadovoljstvo da sarađuje sa našim pozorištem. Premijeri je prethodilo gostovanje Amaterskog pozorišta Janićije Popović iz Gračanice kada su članovi istog za svoje drugare odigrali predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“. Ovo gostovanje plod je dugogodišnje saradnje grada Subotice i Gračanice a nama je uvek zadovoljstvo da odemo na Kosovo i Metohiju i igramo za decu koja nažalost žive u getoiziranim uslovima kao što nam je i bilo zadovoljstvo da njihovu fenomenalnu predstavu gledamo ovde u Subotici, rekla je još Marta Aroksalaši i istakla da će do kraja godine premijerno biti izvedena još jedna predstava na mađarskom jeziku.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *