Nova predstava u Dečjem pozorištu – “O sasvim jednoj običnoj Crvenkapi”

U Dečjem pozorištu danas je održana otvorena generalna proba nove predstave “O sasvim jednoj običnoj Crvenkapi”, čiju režiju potpisuju Bonjo Lungov i Konstanti Karakostov iz Bugarske, dok glumačku ekipu čine Marko Vujević i Viktorija Palfi.

Kako objašnjava glumac Marko Vujević, cilj predstave je da se deci približe knjiga i čitanje, da im se objasni koliko je ono ustvari važno i šta sve mogu da nauče iz knjige, ali i na koji način to znanje mogu da primene u praksi.

“Deca čitajući knjige mogu da razvijaju maštu i kreativnost i puno toga mogu da nauče, međutim oni danas pretežno igraju igrice na računarima, koriste mobilne telefone i društvene mreže, a malo ko od njih čita i razvija imaginaciju. Upravo zbog toga mi smo odlučili da na jedan drugačiji način ispričamo tu bajku o Crvenkapi, da deci približimo važnost čitanja i da im ispričamo kako su nekada bake čitale svojim unucima i kako bi bilo lepo da i danas to isto rade ili u mnogo većoj meri nego inače. Predstava počinje tako što je ja otvaram kao glumac i mađioničar i decu želim da navedem na to šta knige predstavljaju i šta oni treba da očekuju iz njih, a zatim se u jednom momentu pojavljuje moja koleginica Viktorija Palfi koja se slučajno nađe na sceni i tu kreće bajka o Crvenkapi, odnosno lutkarski deo predstave”.

Saradnja sa režiserima iz Bugarske predstavlja samo nastavak dosadašnje dobre saradnje koja je nastala prilikom rada na predstavi “Teatru s ljubavlju”, a u Dečjem pozorištu se nadaju da će i ovo pozorišno ostvarenje uroditi plodom. Premijera je sutra u 18 časova, dok će u nedelju od 11 časova biti izvedena prva repriza, a isti dan u 18 časova glumci će izvesti predstavu “Ne idi daleko” za decu od 12 godina starosti. Predstava “O sasvim jednoj običnoj Crvenkapi” naći će se na redovnom repertoaru Dečjeg pozorišta.