Politehnička škola organizovala dan Otvorenih vrata i Dane zanata

Subotička Politehnička škola organizovala je u sredu, 17. aprila, Dan otvorenih vrata odnosno Dan starih zanata, učenicima sedmih i osmih razreda kao i njihovim roditeljima kako bi se bolje upoznali odnosno dobili odgovore na pitanja ili nedoumice u vezi obrazovanja u ovoj ustanovi.

Ove godine planiramo upis 244 učenika u devet odeljenja (6 na srpskom, 2 na mađarskom, 1 na hrvatskom nastavnom jeziku)  na područjima rada geodezija i građevinarstvo, šumarstvo i obrada drveta, grafičarstvo, kultura, umetnost i javno informisanje, elektrotehnika, rekla je Ivana Sekulić, pomoćnica direktora škole i profesorica matematike dodajući da će u odnosu na prethodne godine, na hrvatskom jeziku, ove godine bti formirano odeljenje za tehničara multimedija. Novina kod odeljenja koja se obrazuju na srpskom nastavnom jeziku je formiranje odeljenja za tehničara obrade drveta I oblikovanja nameštaja koji je modifikovan.

U sklopu Dana zanata, koji je organizovan u nekadašnjoj Mladosti budućim učenicima prikazano je kako rade dekorateri zidnih površina, operateri osnovnih građevinskih radova odnosno rukovaoci građevinskom mehanizacijom, polagači obloga uz nastavu koju su sproveli učenici škole u saradnji sa socijalnim partnerima.

Interesovanja za gotovo sve profile je bilo a učenica osnovne škole Miljana Marić rekla je da ju je najviše zainteresovao smer za arhitektonskog tehničara.

Imam još nekoliko opcija a odluku ću doneti na osnovu predmeta koji se uče i šta mogu naučiti kroz praksu.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *