Trimbi – i ove godine biciklom, rolerima ili peške na Palić

Sportsko rekreativna manifestacija sa dugom tradicijom – Trimbi održaće se i ove godine po 46. put.

Trimbi je ove godine uvršten u program Asocijacije sporta Srbije, naše krovne organizacije, a u sklopu Erasmus+ projekta „Sport bez ekološkog otpada“ koji promoviše ekološku svest pa će iz tog razloga imati i ekološki aspekt. Start je ispred zgrade Jadrana od 8 do 11 časova, kada samo aktivni učesnici mogu da preuzmu učesnički karton koji se neće naplaćivati a jedan od uslova je da sa sobom donesu određenu količinu plastičnih čepova i ubace ih u eko kutiju koja će biti postavljena na samom startu, rekla je Merima Kulić ispred Gradskog saveza „Sport za sve“ i istakla da trka nema takmičarski karakter nego je u pitanju rekreativna vožnja.

Biciklom, rolerima ili peške od Jadrana pa uz duž biciklističke staze do cilja – rekreativnog centra na Paliću potrebno je stići do 12,15 s obzirom da učesnike i ove godine čekaju vredne nagrade, tri bicikle kao i mnoge druge simbolične nagrade koje su obezbedili dugogodišnji sponzori ove sportsko – rekreativne a sada i ekološke manifestacije. Na samom cilju učesnike će sačekati i eko kutija u koju je potrebno da ubace ekološki otpad što će doprineti podizanju ekološke svesti. Kao i svake godine i ove će biti nagrađen najmlađi i najstariji učesnik kao i najbrži učesnik u poligonu koji će biti organizovan u 10 časova na fudbalskom terenu, kod cilja.

Pokrovitelj manifestacije je kao i svake godine Grad Subotica, resor za sport i omaldinu a sponzor Venera bike kao i mnogi drugi ZOO vrt, JKP Stadion i Dečje pozorište…

46.godinu Trimbi se održava uz manje ili veće padove. Naime, nekada je u ovoj manifestaciji učešće uzelo preko 3000 vozača bicikala ili pešaka dok je danas ta brojka mnogo manja. Ipak veoma je važno da ova sportsko-rekreativna manifestacija živi i popularizuje zdrav način života i boravak na svežem vazduhu na aktivan način, rekao je Marko Marjanušić predsednik GS „Sport za sve“ koji je nekada aktivno učestvovao u manifestaciji a posle i kao organizator iste.