OŠ Sonja Marinković donirana kosa stepenišna stolica

Osnovnoj školi Sonja Marinković firma Sistematiks Žarka Radonjića donirala je kosu stepenišnu stolicu koja će pomoći devojčici petog razreda da lakše u školi, zbog potrebe nastave, menja kabinete.

Žarku Radonjiću ovo nije prva donacija, rekao je gradonačelnik Bakić dodajući da lokalna samouprava ima dobru saradnju sa subotičkim privrednicima.

OŠ Sonja Marinković 2018. godine potpuno je rekonstruisana sredstvima Grada i Kancalerije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade RS u znosu od 74 miliona dinara a od 2016. do danas grad Subotica je u rekonstrukcije vrtića, škola, domova za učenike uložio oko 405 miliona. Svi podaci govore sa kojom posvećešću se grad odnosi prema mladim subotičanima. Ulažu se ogromni napori radi apliciranja kod inostranih, republičkih i pokrajinskih fondova, rekao je Bakić ističući da je u ove institucije proteklih godina uloženo mnogo više nego proteklih nekoliko decenija.

Naša škola nije opremljena za svu decu koja imaju poteškoće u kretanju pa je ovo svakako za nas značajna donacija, rekao je direktor škole Pajica Bašić i zahvalio se na istoj.

Osnovnu školu pohađa 775 učenika u dva objekta. „Malu školu“ pohađaju deca od prvog do trećeg razreda dok veći objekat pohađaju deca od četvrtog do osmog.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *