Održana tribina na temu prevencije bolesti zavisnosti od igara na sreću „Zdrave granice – zdrava igra“

Na Otvorenom univerzitetu u četvrtak je održana stručna tribina na temu prevencije bolesti zavisnosti od igara na sreću „Zdrave granice – zdrava igra“.

Ovo je sedma tribina koju organizujemo zajedno sa lekarima iz specijalne bolnice iz Drajzerove i naša iskustva pozitivna, rekao je predsednik Udruženja Agos, Dragan Škrbić proslavljeni reprezentativac u rukometu dodajući da je tema od velikog značaja za društvo u celini.

Prethodnih godina  donirana su značajna sredstva kako bi se pomoglo onima  kojima je potrebna pomoć i podrška kao i za širenje svesti odnosno edukacije o odgovornom pristupanju igrama na sreću, prevenciji zavosnosti i iznalaženju načina da se postave zdrave granice. Od prošle godine sarađujemo sa specijalnom bolnicom za bolesti zavisnosti u Beogradu, rekla je Jovana Zagorac ispred udruženja Agos dodajući da je cilj da svako ko ima problem sa zavisnošću od igara na sreću najjednostavnije dođe do podrške. U okviru udruženja funkcioniše SOS telefonsko savetovalište a broj se nalazi na sajtu udruženja Agos. Na sajtu se nalazi i deo gde svako ko želi može da postavi pitanje dok će odgovor dobiti u najkraćem mogućem roku.

Nakon uvodnod dela prezentaciju je održala dr Olivera Sbutega Filipović, specijalista psihijatrije iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Beogradu (Drajzerova), nakon koje je ostavljeno vreme za  pitanja i diskusiju.

Miloš Filipović, iz Osnovne škole Matko Vuković na tribinu je došao kako bi proširio znanje o bolestima zavosnosti a kako bi isto mogao da prenese drugima.

Treba da donosimo sami odluke i kontrolišemo šta i koliko želimo ali nikako ne smemo biti zavisni od nečega, rekao je Miloš i istakao da danas mnogo mladih ima problem sa zavisnošću.

Ovu tribinu Udruženje Agos organizovalo je uz podršku Lokalne samouprave, Resora za socijalna i zdravstvena pitanja, Resora za sport i omladinu i Sportskog saveza grada Subotice.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *