Na prečistaču zamenjena fina rešetka koja odvaja materije koje ne treba da ulaze u prečistač

Zamena fine rešetke u okviru investicionog održavanja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Subotici, kao dugo godina planirana investicija, danas je završena .

Grad nije obezbedio sredstva za ovu investiciju nego sam Vodovod ali gledaćemo da rebalansom budžeta preduzeću nadoknadimo potrošena sredstva kako bi ih mogli koristiti za druge projekte, rekao je ovom prilikom zamenik gradonačelnika Imre Kern dodavši da prečistač besprekorno funkcioniše i daje adekvatne rezultate što se tiče ispusta u izlaznoj vodi fosfora i azota , već deceniju i po što je bitno zbog zaštite jezera Palić.

Interesantno je da nema još očekivanih rezultata ali se voda polako popravlja i nadamo se da će biologija učiniti svoje kako bi kvalitet vode bio sve bolji. Želim da naglasim da u avgustu mesecu JKP  Vodovod i kanalizacija“ isplaćuje EBRD banci poslednju ratu kredita za koji je izdvojeno 800 miliona dinara. Nadam se da će nakon toga biti prilika da se uđe u novi ciklus izgradnje vodovodne mreže čime ćemo zadovoljiti potrebe mnogih građana u gradskim i prigradskim naseljima pre svega Radanovca i Palića, rekao je još Kern i najavio dje u planu izgradnja vodovodne mreže i u Tavankutu, Hajdukovu, Bačkim Vinogradima, Ludašu i Nosi.

Najveći značaj što stojimo na gradskom prečistaču nije sama investicija koja je izgrađena i rekonstruisana 2009. godine, da bi kvalitet jezera bio zadovoljavajući nego činjenica da prečistač  15 godina radi perfektno gde svi parametri zadovoljavaju jezero, rekao je direktor Vodovoda Đerđ Šugar i dodao da sam prečistač iziskuje veliko održavanje. Zamena fine rešetke je investiciono održavanje vredno 24 miliona dinara ali je od velike važnosti jer se ceo sistem zasniva na tome, pojasnio je Šugar i istakao da rešetka odvaja materije koje ne treba da ulaze u prečistač jer iste oštećuju pumpe i opremu.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *