Gradonačelnik Bakić darivao sve bebe rođene prvog dana 2024. godine u subotičkoj Opštoj bolnici

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posetio je, u subotičkoj Opštoj bolnici, prvu bebu rođenu 1. januara 2024. godine, u porodilištu Opšte bolnice – Leventea Farkaša, i njegovu majku Agneš Tot, rođenu Pakai, iz Kanjiže. Uz čestitke na prinovi, gradonačelnik Bakić je presrećnoj majci Agneš predao cveće i poklon kartice u vrednosti od 100.000 dinara, poželeo i njoj i njenom sinu sve najbolje i dodao da je, s obzirom na to da su se 1. januara u Bolnici ukupno rodile četiri bebe, doneo odluku da Grad Subotica daruje i druge beba rođene toga dana sa po 100.000 dinara

Naša dosadašnja praksa bila je da darujemo samo prvorođenu bebu u Novoj godini, ali zahvaljujući finansijskoj stabilnosti budžeta grada Subotice koja je, inače, obeležila tek minulu 2023. godinu, doneo sam odluku da Grad Subotica ove godine na tekuće račune tri majke koje su, takođe 1. januara dobile prinove, uplati po 100.000 dinara. Svim majkama i očevima želim mnogo uspeha u roditeljstvu, najvećoj ulozi u životu i najvećoj radosti, rekao je gradonačelnik Bakić i dodao da grad Subotica prati pronatalitetnu politiku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade i nastoji da unapređuje mere koje se odnose na podršku porodici i deci.

Lokalna samouprava u skladu sa politikom Republike Srbije, koja je posvećena poboljšanju demografske slike, prati i unapređuje mere pronatalitetne i populacione politike. I u 2024. godini preduzimaćemo sve da se roditelji ohrabre za proširenje porodice, podstaknu da ovde ostanu i podižu svoju decu. Iskoristio bih i ovu priliku da svim budućim roditeljima poručim da će i ubuduće imati podršku i svoga grada, i svoje države Srbije.

Agneš Tot je kazala da je porođaj protekao u najboljem redu i da se i beba, i ona, osećaju dobro.

Beba je rođena prirodnim putem, na porođaju je bila teška 3.400 grama i duga 50 centimetara. Levente nije moje prvo dete, imam i sina iz prvog braka koji sigurno jedva čeka da vidi svog brata. Veliku zahvalnost dugujem lekarima i kompletnom osoblju subotičke Opšte bolnice na trudu i pažnji koju su nam pružili kako bi sve proteklo kako treba, a posebno se zahvaljujem gradonačelniku Subotice na pažnji i poklonu koji mi je uručio. Ovo zaista nisam očekivala, a drago mi je što je gradonačelnik posetio sve majke i bebe rođene 1. januara, rekla je Agneš Tot.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, zajedno sa direktorom Opšte bolnice Subotica i njegovim saradnicima, pored Agneš Tot i njenog sina Leventea, u porodilištu Opšte bolnice Subotica posetio i Biljanu Zoroja, iz Bačke Topole, Jovanu Kolompar i Slađanu Kalajdžić, iz Subotice, majke koje su 1. januara 2024. godine, takođe na svet donele – zdrave dečake.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *