Dok ubacujem trojke – živa sam

Otvaranje jubilarnog XXV međunarodnog turnira veterana u košarci  održano je u subotu. 08. juna u Hali sportova nakon čega je počeo i takmičarski deo turnira  a u organizaciji Veteranki košarke Spartak Subotica poznatijih kao Kornjače. One su uspele da na ovom velikom događaju okupe preko 400 učesnika iz devet država koji će na tri lokacije odigrati 40 utakmica.

Svaka od nas ima svoj zadatak i dobro smo organizovane, kaže Edit Taušan i dodaje da i dalje nedeljom trenira u skladu sa svojim godinama.

Ovo je jedan od najstarijih turnira među veterankama u Srbiji, gde se na terenu susreću legende i bivši korarkaši iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

Anka Pejušković organizovala je jedan od prvih turnira sada već davne 1997. godine a i ove godine veliki naboj emocija je u prvom planu.

Mi smo mesecima unazad u organizaciji ovog događaja a same pripreme počeli smo odmah po završetku XXIV turnira. Imamo lepu saradnju sa našim kornjačicama i našu družinu smatramo kao drugu porodicu gde smo u svakom momentu uvek tu jedna uz drugu uz parolu „svi za jednog jedan za sve“, kaže Anka koja zbog problema sa kičmom nije ulazila u salu 6 godina ali je onda, kako kaže jednog dana prelomila i bacila zicer. Kada sam to uradila, počela sam da trčkaram po terenu, a onda i da ubacujem trojke. Tada sam sebi rekla dok ubacujem trojke –živa sam.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *