Košarkaši Spartaka zabeležili četvrtu pobedu za redom

Proteklog vikenda košarkaši Spartaka u Prvoj ligi Srbije za muškarce u sezoni 2022/23, dočekali su ekipu Kolubare i zabeležili pobedu. Na početku utakmice gosti su bolje počeli meč i na pogon Grušanovića i Sužnjeva došli su do blage prednosti, a jedini koji su bili aktivni u redovima Spartaka bili su Hardi i Barna.

Na kraju prve četvrtine vodili su gosti, a rezultat je bio 21:29. U drugoj četvrtini Spartak se probudio nakon tajm auta Sekulovića pa je zaigrao i Sokolović, a rezultat je na semaforu u 17. minutu pokazivao 33:33. Spartak je do prvog vođstva došao u 18. minutu trojkom Nikolsona za 36:33. Odgovorili su gosti, Sužnjev pogađa trojku za novo poravnanje da bi se u finišu prvog poluvrema košem Pajića na odmor otišlo sa minimalnom prednošću 39:40. Bolje su zaigrali Subotičani u nastavku susreta. Pogađa Opoku koji je bio prošlonedeljni MVP celokupne lige a zatim i Nikolson. Međutim, ponovo su gosti uspeli da odgovore i vrate se u meč, a precizni su bili Stojčić i Grušanović za rezultatski preokret od 48:49. Par minuta kasnije Stojčić donosi prednost Kolubari od 55:58.

Dobro su pogađali gosti imali dobre procente, pa je Spartaku bilo veoma teško odgovoriti na takvu igru. Finiš trećeg perioda pripao je Spartaku, bolje su zaigrali u odbrani uspešno su koš protivnika pogađali Nikolson, Ilikić i Hardi i doneli preokret, 62:58. Domaći nastavljaju u istom ritmu i početkom poslednje deonice polako počinju da lome protivnika. Nikolson postiže svoj šesnaesti poen, pridružio mu se i Hardi pa je Spartak poveo sa 69:60. Usledilo je pet vezanih poena Hardija za plus 14, u 33. minutu, 74:60. Dodić zakucava za 79:63 i već tada se videlo da bodovi ostaju u Subotici. Videlo se da u ovom meču značajnu ulogu igrala dužina klupe pa je to rezultiralo energetskim padom gostiju zbog njihove rotacije.

Četiri minuta pre kraja Prlja je pogodio koš i uz dodatno slobodno bacanje doveo svoj tim u vođstvo od 83:64. Konačan rezultat zakucavanjem postavlja Nikolson, svojim dvadesetim poenom na utakmici. U narednom kolu sledećeg vikenda, košarkaši Spartaka pokušaće da dođu do šeste vezane pobede u gostima protiv ekipe Vršca iz istoimenog grada.

MKK Spartak Office Shoes: Hardi 23, Jugović, Ilkić 2, Prlja 2, Dodić 8, Šarenac, Nikolson 20, Gazibegović 3, Opoku 3, Danilović 3, Sokolović 13, Barna 14.

Kolubara LA 2003: Sužnjev 11, Vukašinović, Tores 14, Sinđelić 3, Grušanović 21, Marjanović, Gašić 3, Milinković, Grbović, Stojičić 13, Pajić 12, Ivković.