Prva pobeda košarkaša Spartaka u sezoni

Košarkaši Spartaka ostvarili su prvu pobedu ove sezone pred domaćom publikom, nakon trogodišnjeg odsustvovanja iz društva najboljih. Imperativ pobede odrazio se na igrače domaće ekipe, te su u prvih pet minuta ubacili samo 4 poena. Sredinom prve deonice Subotičani hvataju priključak, ali gosti ipak četvrtinu završavaju vođstvom (20:26).

Drugi period igre protekao je u znaku Spartaka, čiji su igrači stegli odbranu i sa par kontri i polukontri stekli malu ali opipljivu prednost (44:39). U trećoj deonici susreta, Subotičani su imali konstantnu prednost između 8 i 10 poena sa kojom su i ušli u poslednju fazu meča (63:53). Igrači Zdravlja u poslednjoj četvrtini nisu pretili domaćinu, tako da je razlika u jednom trenutku iznosila i 18 poena u korist domaćih, što svakako nije realna slika ove dinamične utakmice odigrane pred prilično popunjenim tribinama. U Spartaku Nikolson je ubacio 16, Hardi 12, kod Zdravlja Lampkin 16. Bila je ovo 7 pobeda Spartaka u 13. međusobnom susretu između dva stara košarkaška poznanika.

Ušli smo u meč sa dosta nervoze, ali smo kasnije konstantnim pritiskom i ritmom uspeli da prelomimo ovu utakmicu. Nema vremena za slavlje jer nas već u sredu očekuje meč sa OKK Beogradom, rekao je plejmejker Spartaka Aleksandar Ilkić, dok je trener tima Srećko Sekulović rekao da je ovo bila teška utakmica.

Igrali smo u grču prvo poluvreme, ne onako kako znamo i možemo. Ipak ponosan sam na igrače, ova pobeda je jako bitna za nas. Raduje me što su se gledaoci vratili, to je dobro za subotičku košarku. Trener Zdravlja Lazar Spasić, rekao je da su s obzirom na kvalitet Spartaka i njegove ambicije da bude u gornjem domu, tražili svoju šansu kroz dobru igru. Potencirali smo da imamo što manje izgubljenih lopti, što nam je i uspevalo u početku. Kasnije je Spartak uspostavio kontrolu utakmice, uostalom Subotičani su  fizički dominantna ekipa, opasna na otvorenom terenu.

Spartak Office shoes: Hardi 12 (4/7 za tri poena), Jugović 5, Ilkić 5, Prlja 5, Dodić , Šarenac, Nikolson 16 (9 skokova), Gazibegović 6 (8 skokova), Opoku 7, Danilović 11, Sokolović 11, Barna 5.

Zdravlje: Stojković 5 (5 asistencija), Gavrilović, Morgan, Petković 4 (5 asisitencija, 6 skokova), Tavakalyan 11, Radivojević 2, Stajić, Lampkin 16 (6 skokova), Škundrić 9, Jovanović 8, Jović 7, Stojanović 8.