Košarkaški klub Spartak ostao bez trenera

Ekipa je prekinula niz pobeda u Košarkaškoj ligi Srbije porazom u Vršcu proteklog vikenda kada je ekipa Vršca slavila rezultatom 99:77. Nakon svega viđenog u Vršcu ekipu Spartaka napustio je glavni trener Srećko Sekulović koji je podneo neopozivu ostavku. Iako je Spartak veoma dobro krenuo u ovoj sezoni došlo je do prekida saradnje trenera i kluba.

Ovim putem iz uprave su se zahvalili treneru Sekuloviću na prošlogodišnjem rezultatu i plasmanu u Kls kao i za početak nove sezone 2022/23 a poželeli su mu sve najbolje i najlepše u nastavku njegove već bogate trenerske karijere. U ekipi Vršca istakli su se Jovanović sa 20, Vasiljević sa 19 poena i 10 skokova i Vasić koji je dodao 16.

Na parketu je postojao samo jedan tim. Vrščani su igrali kolektivno (u asistencijama odnos je bio 19:6 za domaće), uz agresivnu odbranu, nedostatak visokih igrača kompenzovali su skokom sa učešćem pet igrača. Spartak je seriju od 0:10 kojom je stigao do poslednjeg izjednačenja (24:24) napravio zahvaljujući zonskoj odbrani. Individualna odbrana gotovo da nije postojala. Posle ovog neuspeha Subotičani su na skoru od 2-2 kada je u pitanju gostujući teren. U narednom kolu ekipa Spartaka igra protiv Tamisa i pokušaće do tada da pronadju novog šefa struke.

Spartak Office shoes: Hardi 20, Jugović 3, Ilkić 3, Prlja 3, Dodić 7, Šarenac, Nikolson 14 (6 skokova), Gazibegović 3, Opoku 4, Danilović 2, Sokolović 10, Barna 8.