Protekli vikend obeležen zatvaranjem manifestacije “Zavičajni dani”

Nastupom grupe “Sinovi Manjače” i Dejana Petrovića i Big benda, u subotu, 10. septembra i zvanično su zatvoreni 9. “Zavičajni dani”, tradicionalna manifestacija koju organizuje Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga, a koja ima za cilj negovanje i očuvanje srpske istorije, tradicije i kulture.

Manifestaciju je zatvorio dr Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, rečima da zatvaranja Zavičajnih dana nema, iako su to mnogi pokušavali i pokušavaće.

Dolazeći pre neki dan iz Hercegovine gde sam rođen, ostao mi je jedan kamičak u cipeli, koji me je sve vreme žuljao ali sam ga sačuvao. Sačuvao sam ga zato što niko od nas ne treba da se stidi onoga što jeste, odakle je, kao i da misli da je postao nešto drugo samo zato što ne živi tamo, rekao je Ivanišević i najavio nastupe “Sinova Manjače” i Dejana Petrovića (Big Bend).

Ovogodišnje “Zavičajne dane” obeležili su nastupi kulturno – umetničkih društava iz Bačke Topole, Sente, Stanišića, Busije, Čuruga, Kljajićeva, Mladenova, Srbobrana, Gajdobre i Subotice, tradicionalni vašar, gde su bili predstavljeni brojni izlagači sa različitim rukotvorinama, kao i nastup Danice Crnogorčević, koja je na Trgu okupila brojne ljubitelje etno muzike, kao i nastupi Jane i Elene Crnomarković i Nebojše i Bojane Brdarić iz Beograda. U okviru manifestacije, u subotu, 17. septembra održaće se humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi u HKC “Galleria” od 09 do 12 časova, a svim sugrađanima upućen je poziv da pokažu humanost i na taj način nekome učine dobro delo.