U Ženski dispanzer stigao najsavremeniji ultrazvučni aparat

U Ženski dispanzer nedavno je stigao dugoočekivani najsavremeniji ultrazvučni aparat, koji će omogućiti kvalitetniju dijagnostiku i praćenje trudnoće kod žena. Nabavku ovog uređaja omogućio je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, koji je za njegovu kupovinu obezbedio sredstva u iznosu od 6 miliona i 180 hiljada dinara.

dr Tatjana Popović, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece, istakla je da je ultrazvučni aparat poslednja reč tehnike, koji poseduje četiri sonde, od kojih jedna služi za obavljanje 3D i 4D pregleda.

“Uređaj nam omogućava jedan izuzetno lep prikaz ploda, naročito kada se prati trudnoća. Verujem da će naše buduće trudnice biti izuzetno zadovoljne i srećne što će svoju bebu moći da vide i u takvoj tehnologiji. Mislim da se jedini možemo pohvaliti ovakvim uređajem u Subotici, na ovom aparatu se neće pratiti samo trudnice, već i sve ostale pacijentkinje. Zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo što nam je ovo omogućio, jer je ovo zaista velika za stvar za naš grad, ali i sve naše sugrađanke”, naglasila je dr Popović.

Ivanka Beoković, direktorica Doma zdravlja, napomenula je da je nabavka ovog aparata samo nastavak dobre saradnje između ove ustanove i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, koji prati potrebe zdravstvenih ustanova u Subotici.

“Kao što znate, pre izvesnog vremena ovo odeljenje dobilo je dva nova CTG aparata, a isto tako tokom leta u Službi Hitne medicinske pomoći stigao je novi video laringoskop. Sva ova oprema kupljena je sredstvima Pokrajinske vlade, prošle godine nabavili smo najsavremeniji rendgen aparat u Kovid ambulanti, tako da je to samo plod jedne dobre saradnje koju imamo. Novi ultrazvučni aparat će značajno poboljšati i ubrzati rad ove službe, davaće mnogo bolje slike, tako da to zaista biti i na zadovoljstvo naših pacijenata, ali i naših zaposlenih ”, dodala je Beoković.