Dobar odziv na mamografske preglede koji su počeli 29. juna u Bajmoku

U ambulanti u Bajmoku, 29. juna počeo je sa radom mobilni mamograf koji je dopremljen iz Kliničkog centra Vojvodine. Do sada se na preglede prijavilo preko 500 žena, što u subotičkom Domu zdravlja ocenjuju kao jako dobar odziv i upućuju poziv svim zainteresovanim sugrađankama koje žele da izvrše mamografski pregled, da isti i zakažu.

“Ono što nam je bitno je da su žene starosne dobi preko 41 godine. Bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje, sve naše sugrađanke sa teritorije grada Subotice imaju pravo da se jave. Mogu da zakažu termin kod izabranog lekara ili na brojeve telefona 024/552-791 ili 065/918-56-00, svakog dana do 14 časova. Tokom dana se uradi 20 mamografskih pregleda, a cilj ovog ranog skrininga je prevencija raka dojke, odnosno da se on pronađe u najranijem stadijumu, ukoliko ima nekih promena na tkivu dojke i da te žene dođu u program izlečenja već u narednih 30 dana u koji se ukoliko ima potrebe automatski ulazi”, objašnjava dr Mihaela Budimski Soldat, PR Doma zdravlja.

Iz Doma zdravlja obaveštavaju sugrađanke da će zbog godišnjih odmora, mamografski pregledi biti obustavljeni u periodu od 15. jula do 15. avgusta, nakon čega će biti nastavljeni sve dok bude zainteresovanih.