Moderna ambulanta na Prozivci počinje sa radom najkasnije za dva meseca

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, obišao je danas objekat novoizgrađene ambulante opšte medicine na Prozivci, koja će za najkasnije dva meseca, kada se očekuje njeno zvanično otvaranje, značajno rasteretiti rad ambulanti u Kumičićevoj i tzv. “Kerskoj” ambulanti, s obzirom da u ovom delu grada živi 9 hiljada stanovnika, a većina Prozivčana se trenutno leči u pomenute dve ambulante.

Objekat čine četiri savremene ordinacije, sale za terapiju, prostrane čekaonice, kao i druge prostorije koje omogućavaju funkcionisanje jednog modernog objekta za pružanje zdravstvene zaštite. Ugovor o izgradnji je potpisan između Lokalne samouprave Grada Subotice i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, radovi su počeli u julu prošle godine, a završeni su u roku.

“Izgradnja ambulante deo je projekta “Polis” Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji sprovodi podršku obnove lokalne infrastrukture Srbije, a sredstva za izgradnju ambulante u iznosu od 63,6 miliona dinara su donacija nemačke razvojne banke “KfW”. Ove godine Grad je iz sopstvenih sredstava u iznosu od 5,2 miliona dinara adaptirao ambulantu u mesnoj zajednici Mala Bosna, čime je ona stavljena u funkciju. Moram da kažem da Lokalna samouprava daje sve od sebe da pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima kako u gradu, tako i u prigradskim mestima, a u tom pravcu ćemo nastaviti i dalje”, rekao je gradonačelnik.

Direktorka Doma zdravlja Ivanka Beoković, istakla je da će stanovnici Prozivke zdravstvene usluge konačno potražiti u svom okruženju, bez potrebe da idu u druge delove grada. “Svedoci smo da se ovo naselje širi i gradi i kako god budu potrebe zahtevale, tako će se širiti medicinski kadar koji će ovde raditi. U punom kapacitetu u ambulanti će moći da radi osam lekara sa pratećim medicinskim timom, naravno u zavisnosti od potreba. Nadamo se da će korisnici i svi naši zaposleni naći svoje zadovoljstvo u ovom prostoru, a mi želimo da naši stanovnici budu što više zdravi i da što manje koriste ovaj objekat”, dodala je Beoković.

U toku je sprovođenje procedura, pribavljanje pravne saglasnosti i inspekcijskih dozvola, što je kod ovakvih situacija uobičajeno, a početak rada ambulante očekuje se najkasnije za dva meseca.