Gradonačelnik se sastao sa predstavnicima TK “Spartak”, teniser Kristijan Juhas postao je prvak Srbije

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, sastao se danas sa predstavnicima TK “Spartak”, čiji teniseri su na nedavno održanom Nacionalnom šampionatu postigli značajne rezultate za naš grad. Kristijan Juhas je na ovom takmičenju osvojio prvo mesto i postao prvak Srbije, Lazar Milićević osvojio je treće, dok je Lana Virc u konkurenciji takmičara do 14 i 16 godina izborila drugu poziciju. Lana je zahvaljujući postignutom rezultatu pozvana da bude članica Teniske reprezentacije Srbije do 16 godina. U ekipnom plasmanu, teniseri ovog kluba su na takmičenju osvojili treće mesto.

Gradonačelnik je osvrćući se na bogatu istoriju ovog sportskog kluba, naglasio da subotički sportisti nastavljaju da ispisuju istoriju osvajanjem šampionskih titula i postizanjem vrhunskih rezultata. “TK “Spartak” jedan je od najuspešnijih sportskih kolektiva Subotice. Klub se oslanja na dugu tenisku tradiciju još od davne 1888. godine i kada gledamo u prošlost osvojeno je preko 100 šampionskih titula u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Ovaj klub dao je preko 60 šampiona iz prošlosti, na čelu njih je najprepoznatljiviji Nikola Špajer koji je bio juniroski prvak Evrope i četiri puta prvak stare Jugoslavije. U poslednih deset godina vlada apsolutna dominacija TK “Spartak” u nacionalnim šampionatima Srbije. Ja kao gradonačelnik, lokalna samouprava i građani Subotice smo ponosni na te ostvarene rezultate, kao što smo ponosni i na kapacitete ovog kluba”, naglasio je gradonačelnik i podsetio da TK “Spartak” poseduje 10 terena na šljaci, tri zimska terena pokrivena balonom, a tu je i rekonstruisana hala, čije radove je u iznosu od 4,8 miliona dinara delom finansirao grad uz pomoć kluba i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kako bi se obezbedili što bolji uslovi za takmičare i rekreativce. “Grad će sa Sportskim savezom Subotice nastaviti da daje podršku TK “Spartak” i rukovodstvu i ovom prilikom izrazio bih jednu veliku zahvalnost i sve čestitke za postignuti rezultat”, istakao je Stevan Bakić.

Teniser Kristijan Juhas rekao je da mu je drago što je po drugi put postao seniorski prvak države. “Izuzetno mi je drago što se to takmičenje održalo kod nas, jer mnogo je lepše igrati pred domaćom publikom i navijačima. Nastavljamo dalje da radimo, za dve nedelje nas čekaju Futures turniri koji se održavaju u Novom Sadu, spremamo se za to, imamo dobre trenere, igrače i ekipu i nadam se što boljim rezultatima”.

Predsednik TK “Spartak” Milan Vučković, zahvalio se rukovodstvu grada što je prepoznalo ove rezultate i dodao da je posle dužeg vremena TK “Spartak” prepoznat sa svojim kvalitetom i trudom koji ostvaruje i dobija pomoć kako od lokalne samouprave, tako i od pokrajine. “Mi ćemo se truditi da svojim rezultatima nateramo da to tako bude i ubuduće, jer TK “Spartak” zaista u kontinuitetu ostvaruje maksimalne rezultate. Klub je uvek bio među četiri najbolja u državi, međutim zadnjih godina mi smo ubedljivo najbolji po ukupnim rezultatima i trudićemo se da tako i ostane. Tenis je specifičan zato što deca kada dođu do 18-te godine se opredeljuju da li će ići na koledž ili u profesionalno bavljenje ovim sportom, a od te generacije koja je stvarala izuzetne rezultate, njih 10-tak je otišlo na koledže, dok je njih 4-5 ostalo da “juri” profesionalni tenis, tako da smo mi u situaciji da opet od početka, tj. 10, 12 ili 14 godina stvaramo nove šampione. Pošto imamo kvantitet nadamo se da će po običaju izaći kvalitet, pa ćemo i ubuduće ostvarivati ovakve rezultate”, dodao je Vučković.

“Ovo je za nas velika čast i obaveza da u budućnosti nastavimo sa radom i da pokušamo da ponovimo rezultate koje smo ostvarivali svih ovih godina unazad. Meni kao treneru zaista je ispunjavajuće baviti se sa decom, pogotovo onom koja su ponikla iz naše škole tenisa, ovo su većim delom takmičari koji su svoje prve korake počeli u školi tenisa Spartaka i zaista me ispunjava činjenica da vidim tu decu da prave izuzetne rezultate i u starijoj kategoriji. Nismo dugo imali seniorske prvake države, evo sad zadnje dve ili tri godine Kristijan je uspeo da dva puta osvoji tu titulu, a pritom imamo i tri igrača koja su na ATP listi, što u našoj istoriji nije bio slučaj da imamo toliki broj profesionalaca. Nastavićemo dalje da radimo i nadam se još boljim rezultatima u budućnosti”, naglasio je Ladislav Demetre, trener u TK “Spartak”.