Ambulanta Ogranak VII od ponedeljka na novoj adresi, internistički pregledi uskoro ponovo u Harambašićevoj

Procesom restitucije koji 22. aprila prošle godine nije završen povoljno po subotički Dom zdravlja, Uprava ove zdravstvene ustanove i Zubno-tehnički laboratorijum koji funkcioniše u okviru Službe za stomatologiju, odlukom Suda moraće da se isele iz zgrade na adresi Petefi Šandora br. 7.

Prema rečima PR Doma zdravlja, dr Mihaele Budimski Soldat, u ovoj ustanovi su prinuđeni da izvrše reorganizaciju u okviru Stomatološke službe i Službe opšte medicine. Zbog specifičnih tehničkih potreba i uslova rada Stomatološke službe, zubna tehnika se smešta u prostorije sadašnje ambulante 7, koja će umesto u dosadašnjem prostoru na adresi Trg Žrtava fašizma 16, od ponedeljka 17. jula početi sa radom na novoj adresi, u Harambašićevoj ulici broj 2 u, tzv. ATD dispanzeru. Pacijenti će se po ustaljenom radom vremenu ove ambulante javljati izabranim lekarima, dr Tamari Rokvić i dr Brigiti Peić od sada na novoj adresi, koja je na udaljenosti svega 400m od prethodne lokacije. Što se tiče dela Uprave Doma zdravlja, Lokalna samouprava Grada Subotice je našla prelazno rešenje o kojem ćemo naknadno dati obaveštenje.

Takođe, usled vraćanja na stari režim rada, u narednih desetak dana u planu je i povratak specijalista interne medicine u sistem rada pre Kovida na staru adresu. Na ovaj način će se rad Specijalističko-konsultativne službe Doma zdravlja u potpunosti vratiti na poznatu adresu, u ulici Harambašićeva broj 2, tzv. ATD, jer su do sada internisti pacijente primali u ambulanti opšte medicine Ogranak 3, na adresi Ruđera Boškovića 22. O tačnom datumu preseljenja i početka rada specijalističkokonsultativne službe Doma zdravlja u Harambašićevo ulici, pacijenti će naknadno biti obavešteni putem medija, dodala je dr Budimski Soldat.