ŽFK Spartak odobrena licenca za učešće u UEFA takmičenjima

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije je na sednici održanoj 20. aprila, razmatrala dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Super ligi za sezonu 2022/2023.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume; sportske, infrastrukturne, personalno – administrativne, pravne kao i finansijske, na osnovu izveštaja eksperata za svaki od pomenutih, a komisija je konstatovala da je pristiglo dvanaest prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i četiri prijave kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

Na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, komisija je donela odluku o izdavanju licence za takmičenja u organizaciji UEFA FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički d.o.o, FK T.S.C., FK Vojvodina, FK Voždovac, FK Radnički, FK Napredak i ŽFK Spartak, koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Sproveden je i postupak licenciranja ženskih klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, a komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca ŽFK Spartak iz Subotice.

Prvi operativac ŽFK “Spartak” Bojan Arsić, koji je zadužen za postupak licenciranja i saradnju sa UEFA, izjavio je da je klub uz mnogo truda uspeo da ispuni sve tražene kriterijume iz Pravilnika za licenciranje za UEFA takmičenja. Mi smo praktično od oktobra prošle godine u postupku licenciranja, gde smo veoma angažovanim radom ispunili sve potrebne kriterijume i zahteve UEFA za učešćem u Evropi. Postupak licenciranja nas osnažuje iz razloga što UEFA konstantno podiže kriterijume na više nivoe, a odobravanje licence je dokaz da Spartak radi po Evropskom modelu i da spada u red organizovanijih fudbalski klubova u našoj zemlji i regionu. Ponosni smo što ćemo i ove godine predstavljati Suboticu i Srbiju u najprestižnijem Evropskom takmičenju“, istakao je Arsić.