Plave “golubice” porazom od Bran Kvinnera opraštaju se od Lige šampiona

Fudbalerke Spartaka nisu uspele da se izbore za mesto u ovogodišnjem takmičenju Lige šampiona za žene, jer su poražene u finalnoj utakmici kvalifikacija Grupe 11 koja je sinoć odigrana na Gradskom stadionu. “Golubice” su i pored grčevite borbe poražene od norveške ekipe “Bran Kvinner” rezultatom 3:1.

Nakon meča, Violeta Slović kapitenka subotičkih fudbalerki rekla je da golubice nisu uspele da od početka utakmice uspostave igru i da koliko god su želele, trčanje nije bilo na zavidnom nivou. Moraćemo da radimo još mnogo, kako bi naredne godine uspele da odemo u drugu rundu. Žao mi je što publika nije imala priliku da vidi našu igru koju smo pokazale u prethodnom periodu, dodala je ona i još jednom se zahvalila publici na podršci.

Šef stručnog štaba ŽFK “Spartak” Boris Arsić, čestitao je protivničkim fudbalerkama na pobedi i dodao da su Norvežanke ekipa koja je jak rival sa punim takmičarskim kapacitetom. Prvo poluvreme igrali smo jako slabo, grešili smo mnogo, a protivnička ekipa je bila visoko, pritiskali su nas, dok mi nismo imali adekvatno rešenje da zadržimo dodavanje i protivnice su zasluženo posle 45 minuta povele prednost. Za nas je ovo jedno značajno iskustvo iz kojeg moramo da izvučemo pouke i sačekamo novu priliku, rekao je Arsić.

Fudbalerke Spartaka nastavljaju takmičenje u domaćoj ligi, a prva ekipa sa kojom će odmeriti snage je Mašinac iz Niša, u utakmici koja će se odigrati na Gradskom stadionu u četvrtak, 25. avgusta sa početkom u 18 časova.