Za malu Leonu prikupljeno 89.280 dinara

Na takmičenju u kuvanju kotlića, humanitarnoj akciji koju je neformalna FB grupa “Naše malo nekome je sve Subotica” organizovala juče u parku kod Tehničke škole “Ivan Sarić”, u cilju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje naše sugrađanke Leone Kovač, prikupljeno je ukupno 89.280 dinara. I pored hladnog vremena, naši sugrađani su došli u velikom broju kako bi podržali akciju.

“Učestvovalo je 10 ekipa. Kuvao se pasulj, gulaš od divljači, svinjski gulaš, grašak sa piletinom, paprikaš od papaka, riblja čorba, kiseli kupus sa slaninom, slatki kupus sa piletinom, ćoravi paprikaš...Ekipe su bile baš raspoložene. Imali smo veliki odziv građana, tražila se porcija više i da smo imali i duplo sve bi prošlo. Subotica je još jednom pokazala da ima veliko srce”, istakla je Dana Radomirović, jedan od osnivača grupe.

Održano je i takmičenje u kuvanju kuvanog obroka, a najboljima su dodeljene simbolične nagrade. Prvo mesto za najbolju riblju čorbu osvojio je austrijanac Dominik Wantuch, drugo mesto Aleksandar Opalić za gulaš od divljači, a treće mesto Katica Romoda za grašak sa piletinom.

“Odzivom sugrađana smo prezadovoljne, slobodno mogu reći da smo ponosne na njih. Zahvalne smo i ljudima koji su nam pomogli da se sve to organizujemo, mesnoj zajednici Centar 3, pekari Evropa, kafiću Pikolo, mesari Mesoprom, volonterima koji su prevozili, vozačima iz Bos picerije i mnogim drugim ljudima koji su zaslužili veliko hvala”.