Tokom dana građani treba da se obrate lekarima u ambulanti, a ne SHMP

Služba Hitne pomoći prema normativima o broju zaposlenih ima pravo na 24 lekara, 35 tehničara i 32 vozača, što je, kako objašnjava glavna sestra subotičkog Doma zdravlja Tot Demet Melinda i ispoštovano. “Ovoj zdravstvenoj ustanovi nedostaje 10 lekara, a mi se trudimo da Hitna pomoć uvek bude opskrbljena, jer mislimo da je prva i jako bitna karika i ona mora da bude u punom kapacitetu”.

Što se tiče organizacije posla u Hitnoj pomoći, zaposleni apeluju na sugrađane da tokom  dana, kada su ambulante opšte medicine otvorene, treba da se obrate svojim izabranim lekarima ili dežurnom doktoru a ne Hitnoj pomoći.

“Često puta se dešava da su ekipe na terenu i da u Službi nemamo lekara i onda tu zna da nastane konflikt između pacijenata i dispečera ukoliko je njima loše, a mi nemamo nekog ko će da ih primi. Molimo građane da se u toku radnog vremena ambulanti tokom dana i pre podne vikendom, obrate u ustanove primarne zdravstvene zaštite. Hitna pomoć ima lekara stacioniranog u ambulanti od 20 časova do ujutru. Ukoliko postoji neki problem, pacijenti tada mogu da se obrate za zdravstvenu pomoć”, ističe Tot Demet Melinda.

Ambulanta Ogranak 4 na Karađorđevom putu dežurna je od subote u 14 časova do 20 časova, a nedeljom od 07 do 20 časova, nakon čega dežurstvo preuzima Služba Hitne pomoći.