Servisne informacije za Vaskrs

Povodom predstojećih vaskršnjih praznika koji se obeležavaju po Julijanskom kalendaru, pojedine gradske institucije i službe radiće po izmenjenom radnom vremenu od petka, 22. aprila do ponedeljka, 25. aprila.

Služba za opštu medicinu:

U vremenu od 07 do 20  časova biće dežurna ambulanta ogr. IV (Karađorđev put 55).

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece:

U Dečijem dispanzeru biće organizovano dežurstvo od 08 do 24 h. Dečije ambulante u Bajmoku, Čantaviru i na Paliću neće raditi.

Stomatološka služba:

Radiće u vremenu od 07 do 13 časova u zgradi Stomatološke poliklinike, Trg žrtava fašizma 16.

Respiratorna ambulanta u Harambašićevoj radiće svaki dan od 07 do 17 časova. Testiranje na virus COVID-19 obavljaće se u ponedeljak, 25. aprila u vremenu od 08 do 10 časova, u ambulanti ogranak VII, Trg Žrtava fašizma 16. Vakcinacija se neće obavljati u navedenom periodu.

Apoteke:

Od petka, 22. aprila do ponedeljka, 25. aprila biće dežurna apoteka ispod Gradske kuće koja će raditi non – stop.

JKP “Čistoća i zelenilo”:

22. april je za radnike JKP “Čistoća i zelenilo” neradni dan, a kućno smeće će se odnositi isključivo iz mesne zajednice Bajmok (desna strana iz pravca grada) i iz Mišićeva. U ponedeljak, 25. aprila kućno smeće će se odnositi prema redovnom režimu, a blagajna preduzeća tokom praznika neće raditi.

JP “Subotica – trans”:

U petak, 22. i ponedeljak 25. aprila autobusi JP „Subotica-trans“ saobraćaće po redu vožnje za nedelju, dok linija Subotica – Beograd neće saobraćati. Linija Subotica – Segedin navedenim danima saobraća po redovnom redu vožnje, dok će autobusi na liniji Subotica – Novi Sad saobraćati sa polaskom u 11:40 iz Subotice, odnosno u 20 časova iz Novog Sada.

Pošte:

Pošta u Prvomajskoj ulici radiće u petak, 22., subotu, 23. i ponedeljak, 25. aprila od 07:30 do 14:00, dok će u nedelju na Vaskrs biti zatvorena, a ona na Graničnom prelazu Horgoš biće dežurna tokom svih dana praznika od 0 do 24.

JKP “Parking”:

Od 22. do 25. aprila, JKP „Parking” neće naplaćivati parkiranje u gradu.

JKP “Subotiče pijace”:

Pijace će tokom vaskršnjih praznika, od petka 22. do utorka 26. aprila raditi po prazničnom radnom vremenu, od 5:30 do 13:00 časova.

JKP “Pogrebno”:

U petak, 22. aprila i u subotu, 23. aprila komunalne i pogrebne usluge pružaće se u periodu od 08 do 13 časova, kada će na groblju biti organizovano dežurstvo za sahrane. U nedelju, 24. aprila pogrebne usluge će se pružati od 08 do 12 časova, u ponedeljak, 25. aprila pogrebne i komunalne usluge pružaće se od 08 do 13 časova, dok sahrane oba dana neće biti organizovane.

JKP “Stadion”:

Gradsko strelište neće raditi do ponedeljka, 25. aprila, kada će biti organizovano dežurstvo. SRC “Prozivka” sutra, 22., u subotu, 23. i ponedeljak, 25. aprila radiće redovno, dok će u nedelju, 24. aprila biti otvoreno za građane od 06 do 15 časova. Na sportskim terenima u Prvomajskoj ulici na Veliki petak i u ponedeljak biće organizovano dežurstvo. Stonoteniska sala, Hala sportova i uprava preduzeća biće zatvorene, a na Gradskom stadionu i u Dudovoj šumi će tokom dana praznika biti obezbeđeno dežurstvo.

Sinagoga:

– 22. april, Veliki petak biće neradni dan.

– 23. april uobičajeno radno vreme od  10 do 14 časova.

– 24. i 25. april Sinagoga će biti zatvorena.