Servisne informacije za prvomajske praznike

Povodom predstojećih prvomajskih praznika koji se obeležavaju od 01. do 03. maja, pojedine gradske institucije i službe radiće po izmenjenom radnom vremenu.

Služba za opštu medicinu:

Za vreme praznika dežuraće ambulanta ogr. IV na Karađorđevom putu u vremenu od 07 do 20 časova. U zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru biće organizovano 24-oročasovno dežurstvo.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece:

U Dečijem dispanzeru obavljaće se pedijatrijsko dežurstvo u vremenu od 08 do 24. Dečije ambulante u Bajmoku, Čantaviru i na Paliću neće raditi.

Stomatološka služba:

Radiće u vremenu od 07 do 13 časova u zgradi Stomatološke poliklinike, Trg žrtava fašizma 16.

Respiratorna ambulanta u Harambašićevoj radiće svaki dan od 07 do 17 časova. Testiranje na virus COVID-19 obavljaće se u utorak, 03. maja u vremenu od 08 do 10 časova u ambulanti ogr. VII na adresi Trg Žrtava fašizma 16. Vakcinacija građana neće se obavljati u dane praznika.

JKP “Čistoća i zelenilo”:

Radnici će u ponedeljak, 02. i utorak 03. maja smeće iz domaćinstava odnositi prema ustaljenom režimu za radni dan, dok će blagajna preduzeća biti zatvorena tokom svih dana praznika.

JP “Subotica – trans”:

Autobusi će tokom praznika saobraćati po redu vožnje za nedelju. Autobusi na liniji br. 6 će u nedelju, 01. maja od 9 časova sa stanice Lifka, odnosno Vikend naselje, saobraćati na svakih deset minuta, dok će poslednji polazak biti pola sata posle ponoći, dok će 02. maja autobusi na ovoj liniji saobraćati na svakih 15 minuta, sa poslednjim polaskom u 22:15. Linija Subotica – Beograd neće saobraćati tokom praznika, a linija Subotica – Segedin samo u nedelju, dok će u ponedeljak i utorak saobraćati prema ustaljenom redu vožnje. Autobus na liniji Subotica – Novi Sad tokom praznika prevoziće putnike svakodnevno sa polaskom u 11:45 i povratkom u 20 časova.

Pošte:

Sve pošte će za vreme prvomajskih praznika biti zatvorena, osim one na graničnom prelazu Horgoš koja će biti dežurna dok će pošta u Prvomajskoj ulici, 3. maja raditi od 7.30 do 14 časova.

JKP “Parking”:

Parking se na teritoriji grada neće naplaćivati od 01. do 03. maja.

JKP “Subotiče pijace”:

Tokom prvomajskih praznika, od 1. do 4. maja pijace kojima upravlja JKP “Subotičke pijace” će raditi po prazničnom radnom vremenu od 5:30 do 13:00 časova.

JKP “Pogrebno”:

01. i 02. majakomunalne usluge neće biti pružane korisnicima, sahrane neće biti organizovane, a pogrebne usluge pružaće se oba dana od 08 do 12 časova.U utorak, 03. maja komunalne i pogrebne usluge pružaće se od 08 do 13 časova, a na grobljima biće organizovano dežurstvo za sahrane.

JKP “Stadion”:

Gradsko strelište neće raditi u nedelju, 01. maja, dok će dežurstvo biti organizovano 02. i 03. maja. SRC “Prozivka” i Dudova šuma u nedelju će biti zatvoreni, dok će u ponedeljak i utorak raditi redovno. Sportski tereni u Prvomajskoj ulici, 01. maja će biti zatvoreni, a 02. i 03. maja biće organizovano dežurstvo. Stonoteniska sala i Hala sportova 01. i 02. maja neće raditi, dok će 03. maja zaposleni dežurati za posetioce, kao i Gradski stadion, na kojem će u ponedeljak i utorak biti obezbeđeno dežurstvo. Uprava preduzeća tokom svih dana praznika biće zatvorena.

Sinagoga:

– 01. maj, nedelja biće neradni dan.

– 02. maj, ponedeljak radno vreme Sinagoge biće od 10 do  14 časova.