PU Subotica u četvrtak organizuje promotivnu radionicu za decu, roditelje i nastavnike

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova u školskoj 2023/2024. godini u osnovnim školama u Republici Srbiji realizuju Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Kako bi zajednički uspešno započeli sprovođenje projekta, iz PU Subotica, pozivajusve učenike osnovnih škola sa područja Subotice da sa roditeljima, učiteljima i nastavnicima uzmu učešće u promotivnoj radionici koja će biti održana u četvrtak, 21. septembra, od 9 do 12 časova, na platou ispred Policijske uprave, ul. Segedinski put broj 45.

Roditelji, deca i nastavnici ovom prilikom moći će da razgovaraju sa policijskim službenicima i vatrogascima i iznesu pitanja u vezi novog projekta.

Ciljevi Projekta su podizanje svesti kod učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.