Protest pijačnih prodavaca urodio plodom

Protest pijačnih prodavaca koji je održan u Beogradu urodio je plodom. Predstavnici Ministarstva finansija uzeli su u razmatranje predate zahteve, a očekuje se da će do kraja ove nedelje nadležne institucije izaći sa odgovorom, kažu u Udruženju pijačnih prodavaca “Opstanak”, u kojem su izrazili nadu da će on biti povoljan za sve pijačne radnike.

U ovom udruženju ističu da će, ukoliko Ministarstvo finansija ne prihvati njihove zahteve, u sredu, 13. aprila održati novi protest koji će trajati sve dok se zahtevi ne ispune, odnosno ne nađe najpovoljnije rešenje za ionako tešku situaciju u kojoj se nalaze pijačni prodavci širom Srbije.

Podsećamo, prodavci su nezadovoljni novim izmenama Zakona o fiskalizaciji koji predviđa uvođenje fiskalnih kasa na pijace od 01. maja, jer će se time, kako napominju u udruženju “Opstanak” veliki broj prodavaca usled ionako visokih nameta naći pred zatvaranjem svojih tezgi i firmi, čime će biti dovedeni na rub egzistencije.

Takođe, jedan od zahteva je i da pijačni prodavci dobiju posebnu šifru delatnosti koja bi bila u skladu sa njihovim uslovima i mogućnostima poslovanja i poseban status u Agenciji za privredne registre.