Počeli 7. Dečji svetosavski dani

U četvrtak, 27.januara u OŠ „Matko Vuković“ počeli su VII Dečji svetosavski dani, koji će se u skladu sa epidemiološkom situacijom i prema preporuci Ministarstva prosvete održati u manjem obimu, kada su u pitanju nastupi pred publikom dok će u bogatom programu koji će biti prikazan na youtube kanalu, učešće uzeti preko 150 dece iz 14 osnovnih, tri srednje škole odnosno dva hora.

Obeležavanjem školske slave šaljemo poruku đacima da hodaju stazama Svetog Save , stazama Svetosavlja. Sveti Sava bio je čovek srpske istorije, čovek s mnogim idejama, i nama danas predstavlja neku vrstu moralnog i duhovnog svetionika. Čovek vizionar, graditelj, brat svakom čoveku  bez obzira na veru i naciju – rekla je ovom prilikom Sekretar za društvene delatnosti Grada, Jasmina Stevanović dodajući da je nasleđe Svetog Save iz veka u vek sve dragocenije.

Samo otvaranje obeleženo je lomljenjem kolača i sa nekoliko recitala učenika dok je za ponedeljak, 31. januara, predviđena izložba i dodela nagrada za likovne radove učenicima koji su u njoj učetvovali – rekla je direktorica škole „Matko Vuković“ dodajući da će se završna manifestacija održati u sredu, 02. februara u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“.