Milica Đurđević: Želimo da Vojvodini vratimo ingerencije koje je nekada imala

Kandidat na predstojećim predsedničkim izborima Srpske stranke “Zavetnici” Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je prilikom posete našem gradu da je Subotica primer kako ljudi različitih nacionalnosti, veroispovesti i karaktera mogu da žive u Srbiji i budu svoji na svome. Tom prilikom poslala je poruku solidarnosti, tolerancije, zajedničkih vrednosti i ideje oko kojih svi treba da se okupimo.

“Ono što nas spaja je mnogo važnije od onoga što nas razdvaja. I upravo ovde u Subotici smatram da je potrebno da otvorim pitanje naših zajedničkih vrednosti i svega do čega nam je stalo. Ovo je naša zemlja, imamo je samo jednu, ovde treba da pokrenemo pitanje domaće privrede i poljoprivrede, sigurosti i bezbednosti naših građana. Naročito iz Subotice često dobijam poruke da su veoma zabrinuti za svoju sigurnost, zato što se migrantska kriza nekako po ovim pograničnim područjima prelama preko leđa građana koji ovde žive i koji za nju nisu odgovorni. U tom smislu apelujem na sve državne institucije da povedu računa i da garantuju bezbednost svojim građanima, kako u Šidu, Somboru, tako i ovde i uopšte gde god se nalazio naš narod. Želim da pružim podršku i poljoprivrednicima koji su mi se takođe javljali iz ovih krajeva, kojima kasne subvencije koje su inače vrlo male, a pored toga po dve godine kasne za subvencionisanje naše proizvodnje. Hajde da pokrenemo čitav ovaj kraj i da u svetlu ove geopolitičke krize i krize energenata, osnovnih životnih namirnica uložimo u našu poljoprivrednu proizvodnju, subvencionišemo proizvodnju pšenice i budemo konkurentniji na tržištu i da u ovim teškim okolnostima pronađemo šansu za oporavak naše privrede”, istakla je ona.

Đurđević Stamenkovski je dodala da je srpska stranka “Zavetnici” uspela da pomiri različitosti i da je neophodno da se svi okupimo oko jedne zajedničke ideje vodilje, a to je naša Srbija, naša zajednička prošlost, vekovi suživota Srba, Mađara, Hrvata, Bošnjaka i svih onih koji žive u Vojvodini. “Veoma mi je drago što ću svoju kampanju upravo završiti obilaskom pokrajine i Subotice. Posetila sam brojne gradove i mesta u Vojvodini i želimo da vratimo one ingerencije koje je Vojvodina nekada imala. Da vratimo fokus na njene potencijale i bogatstvo i da se svi zajedničkim snagama potrudimo da se ne oseća da je u zapećku Beograda, ali ni da ne bude rival, već da sarađujemo, od južnih krajeva do severnih jer je to jedinstvena teritorija, nedeljiva, suverena država koja brine o svim svojim građanima. Ono što treba sve da nas okupi to je biga o porodičnim vrednostima. O očevima, majkama, deci koja odlaze iz ovih krajeva. Sela nam ostaju pusta, pronalaze svoju budućnost u nekim susednim državama ili dalje na zapadu. Hajde da se izborimo da se svi građani i cela naša omladina ovde oseća kao svoja na svome i da im za zaposlenje nije potrebna partijska knjižica, već je dovoljno njihovo znanje, iskustvo, marljivost, trud i rad i sve ono što čini jednog čoveka vrednim i karakternim”, zaključila je Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je prilikom posete Subotici položila venac na spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću. Na listi Srpske stranke Zavetnici za parlamentarne izbore nalazi se naša sugrađanka Sanela Sabo.