KUP SRBIJE ZA ŽENE: Golubice pobedom nad ŽFK Vojvodina se plasirale u polufinale

Fudbalerke Spartak savladale su ŽFK Vojvodinu u 1/4 finala Kupa Srbije rezultatom  0 : 8 (0 : 4).Prvi gol je viđen u 20. minuti nakon prekršaja na ivici šesnaesterca nad fudbalerkom Spartaka.. Violeta Slović izvodi slobodan udarac, a odbijenu loptu je prihvatila Tijana Filipović i rutinski je sprovela u mrežu (0:1). Deset minuta kasnije Tijana Filipović se ponovo upisuje u listu strelaca na asistenciju Alise Kusi (0:2). U 35. minuti lepu priliku imala je brzonoga Nikolina Plavšić, ali bez podrške saigračica njen šut je završio u rukama sigurne Dajane Mihajlović. U 40. minuti viđena je lepa akcija sa brzom razmenom kratkih pasova koja je rezultirala trećim golom za Spartak. Gol je postigla Amber Trip, a asistirala je Tijana Filipović. U poslednjoj minuti prvog poluvremena Tijana Filipović je iz kornera uputila loptu na drugu stativu odakle je Violeta Slović loptu glavom poslala u mrežu (0:4).

Tek je počelo drugo poluvreme, Alina Baka je sa desne strane ubacila loptu u peterac, a Tijana Filipović je unutrašnjom stranom stopala rutinski usmerila u mrežu (0:5). Posle ovog gola usledilo je par izmena u ekipi Spartaka koju je pokrenuo žuti karton Aline Baka za učinjeni prekršaj. Žutim kartonom je „nagrađen“ i Vošin trener, pa je usledilo kratko zatišje pred nadolazeću buru golova .

Na 0:6 rezultat povisuje Živana Stupar u 75. minuti, a golu je prethodila lepa akcija koju je započela Alisa Kusi. Preko Amber Trip lopta je stigla do Živane Stupar, a ona telom vara golmanku i loptu mirno plasira u mrežu. Sedmi gol praktično postiže Alisa Kusi, ali uz pomoć Natalije Vuksanović. Alisa je šutirala iskosa sa desne strane, a Vuksanovićeva je loptu nesrećnim okolnostima unela u sopstvenu mrežu. Osmi gol postiže Alisa Kusi udarcem glavom, a asistirala je Ema Lefevr. U poslednjim minutama igre viđen je i deveti gol u zanimljivom „otimanju“ lopte iz nogu saigračice, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.