Brojni infrastrukturni radovi u MZ “Peščara”

Od početka godine u Mesnoj zajednici Peščara izvršeni su radovi na postavljanju grebanog asfalta i na taj način rešeno je nekoliko peticija građana iz ulica koji su zahtevali nasipanje ulica tucanikom ili grebani asfaltom. 

Grebani asfalt postavljen je u ulicama Janoša Hercega, Čede Žice, Velikokapelskoj, Krznarskoj, Zlatiborskoj, Višanja, Španskih boraca, delu Uskočke, Koparske, Balinta Vujkova, Jabuka, Gornjoj i Aleksinačkoj ulici. Radilo se i na grederovanju ulica, pa je na taj način sanirana ulica Imrea Čepea. Grebani asfalt je postavljen na gotovo 4 kilometara ulica, čime je značajno smanjen broj istih u kojima je potrebno izvršiti ovakvu vrstu radova.

“Bez obzira na do sada urađeno, očekujemo tokom godine nastavak radova na poboljšanju infrastrukture, što se naročito odnosi na izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže. U okviru državnog projekta „Čista Srbija“ na teritoriji ove mesne zajednice će pet ulica dobiti kanalizacionu mrežu u dužini od preko 2 kilometra.Rukovodstvo MZ Peščara trudi se da sa što većom efikasnošću rešava svakodnevne probleme građana, da reaguje brzo ka nadležnim preduzećima i službama, te da tako pokuša u što većoj meri da ostvari interese stanovnika koji žive ovde”, ističu u Mesnoj zajednici “Peščara”. 

Konstantno se po prijavama građana rešavaju brojni problemi, od kojih su dominantni oni koji se tiču infrastrukture (nasipanje ulica tucanikom, rehabilitacija asfaltiranih ulica, zamena ili postavljanje bandera, postavljanje slivnika i čišćenje istih i slično). Predsednik Saveta mesne zajednice sredom popodne prima građane na razgovor, tako da se na taj način stiče pravi uvid u probleme građana, a istovremeno se postiže veća efikasnost u radu rukovodstva, jer svaki građanin koji je bio na ovakvom razgovoru, mora da dobije povratnu informaciju o problemu koji je izneo na razgovoru. 

“Rukovodstvo MZ Peščara zahvaljuje se rukovodstvu Grada Subotice, načelniku Severnobačkog upravnog okruga  i svim nadležnim preduzećima i službama koji su doprineli realizaciji navedenih radova”, kažu u ovoj mesnoj zajednici.