ŽFK Spartak odbio da preuzme pehar i medalje

Crvena zvezda je u tekućoj sezoni imala seriju dobrih rezultata i na tabeli jednak broj bodova sa vodećim Spartakom. Aspiracije su porasle do neslućenih granica. Zaključili su da je vreme da uzmu „džekpot“ kako bi decenijska frustracija od Spartaka bila ublažena i kompenzovana. Preduslov je da se Spartak u poslednjoj utakmici sezone pobedi, a to baš i neće biti lako … Zbog toga je spremljen „kec u rukavu“, ali prilično naivno, stoji u saopštenju ŽFK Spartak gde se još dodaje da su zakulisne radnje u fudbalu  svima dobro poznate i nema tu šta da se priča, zato se za neposredne izvršioce uvek biraju „podobni i poslušni“, koji su alavi na pare i „operisani“ od morala. I tako su ti „podobni“ u dužem vremenskom periodu preduzimali izvesne akcije koje nisu bile u skladu sa fudbalskim propisima.

ŽFK Spartak skretao je pažnju na nepravilan nastup igračica i to ne od juče već tokom čitave sezone. Naime FSS nije doneo Odluku o žalbi preko 200 dana, dok je propisano da ona mora biti doneta u roku od 8 dana od podnošenja, kaže za nedeljnik i portal Subotica danas, Bojan Arsić dodajući da je suština da se ovde radi o zataškavanju koje se prema sumnji uprave Spartaka radi namerno sa ciljem da se ŽFK Spartak diskredituje.

Fudbalski savez do kraja sezone držao je iskrivljenu tabelu dok je propis  komesara koji vodi takmičenje jasan i glasi da sve dok postoji uložena žalba na bilo koju utakmicu ona ne može da bude registrovana. Prvenstvo je i okončano bez donete Odluke o žalbi pa je Spartak odlučio iako je pehar osvojio da ga ne primi a ovim postupkom želimo da skrenemo pažnju da se Odluke o žalbi donose u roku, rekao je još Arsić konstatujući da od kada je ŽFK Crvena Zvezda za podpredsednicu saveza izabrao Sandru Sremčević od tada se menjaju i stvari u okviru saveza.

Želimo da se urede tabele i da sve bude regularno i nije sporno da primimo pehar. Mi ako smo klub koji se licencira i toliko se trudi da bude predstavnik tog saveza u Evropi onda imamo i  pravo da tražimo ono osnovno a to je da se poštuju propisi i Zakon, odlučan je Arsić.

Primili ili ne primili pehar, posledica ne može biti, dodaje još Arsić i ističe da je ŽFK Spartak svavako prvak dok bi im i drugo mesto donelo igranje u Evropi zbog licence koju poseduju.

To je ono što se spinuje. Spartak je u potpunosti čist u svim kombinacijama i  na terenu i po licenci jer Spartak igra Evropu, jer je prvi i bori se da regularnost takmičenja bude na prvom mestu. Poenta je ako mi prijavljujemo prvaka države odnosno oni moraju da stanu iza toga da je sve regularno a ne na ovakav način. Mi kad primamo pehar ,mi to organizujemo znate na kakav način i ovaj grad to zaslužuje, a ne na način kako su oni želeli, da nam neko samo donese pehar i kaže evo vam. Mi to nismo prihvatili, iz razloga što mi poslednje dve godine organizujemo spektakl  a tako smo želeli da bude i ove godine.

U ponedeljak Prvaka Srbije, naše Golubice primiće i Gradonačelnik Stevan Bakić.

Spartak – Crvena Zvezda (1:1)

Prelepa utakmica, dinamična, žustra, na momente agresivna, u kojoj je Spartak pokazao kvalitetniju, zreliju i maštovitiju igru od svojih rivalki.

Solidnu partiju su pružile i fudbalerke Crvene zvezde, fanatično motivisane, brze, tehnički dobro potkovane, skoncentrisane na kontranapade i čvrste u odbrani, pri čemu nisu birale sredstva da otklone opasnost od svog gola. Najsuroviji izgred je napravila golmanka Nevena Eremić, bukvalnim nokautom nad Alinom Baka zbog čega je isključena iz igre.

Napadale su Golubice sa svih strana, po boku i po sredini, imale mnogo lepih prilika, od kojih pet stoprocentnih, ali su iskoristile samo jednu.

Spartak je već u 5. minuti imao lepu priliku da postigne gol. Biljana Ilić je šutirala sa distance i pogodila stativu. Nedugo potom, u 12. minuti, Isidora Vučković je doturila loptu do usamljene Sare Pavlović koja je u šesnaestercu bila u idealnoj poziciji, ali prijem lopte nije bio najbolji pa je i ova prilika propuštena. Bilo je mnogo izglednih prilika, a najidealniju je imala Anastasija Ćirić u 78. minuti, u situaciji 1 na 1, ali je nije iskoristila.

Gol je u 17. minuti postigla Anastasija Ćirić na asistenciju Tijane Filipović. Golu je prethodio virtuozni veleslalom ove dve fudbalerke kroz Zvezdin šesnaesterac.

TSC – ŽFK Spartak 1:8

Pre početka utakmice predstavnici oba kluba, Bojan Arsić i Žolt Kazi (Zsolt Kazi), su uputili čestitke ekipama na ostvarenim sportskim rezultatima, a simbolične poklone su preuzele kapitenke: Katarina Siluši i Violeta Slović.

Iskusnija ekipa Spartaka već u drugoj minuti stigla je do gola prednosti a nakon centaršuta Anđele Frajtović loptu je u mrežu poslala Milica Šarić. Nedugo potom, u sedmoj minuti, Anastasija Ćirić postiže gol na asistenciju Sare Pavlović. Lobovala je golmanku, slično kao pre tri dana protiv Crvene zvezde, ali ovoga puta lopta je završila u mreži. Do završetka poluvremena pala su još dva gola, a strelci su Anastasija Ćirić na asistenciju Sare Pavlović, i Sidni Stajer na asistenciju Milice Šarić.

Na početku drugog poluvremena, s obzirom na visoku prednost, Boris Arsić sa terena povlači iskusne igračice i ubacuje maksimalno moguć broj mladih igračica. Željne dokazivanja one se ne štede, pa je igra odmah dobila na dinamici. Anđela Marković u 48. minuti postiže gol. Tri minuta kasnije, nakon prekršaja na liniji šesnaesterca, Violeta Slović iz slobodnog udarca postiže šesti gol. Visoka Jelena Vujadinović je u 58. minuti postigla gol glavom i smanjila prednost gostujuće ekipe. U 70. minuti igračica TSC-a Lena Marjanović, koja je ostavila izuzetno lep utisak svojom igrom, napravila je drugi prekršaj za žuti karton što je značilo da mora napustiti igru. Dvadeset minuta sa igračicom više pomogli su da Spartak postigne još dva gola od kojih je u 76. minuti pripisan Milici Šarić, a u 78. minuti Sidni Stajer, a na asistenciju Aleksandre Gajić.