SportSubotica danas

Plave “golubice” savladale Mašinac sa 5:0, u nedelju dočekuju ekipu ŽFU Zvezda B

Zahvaljujući jedino dobrom rezultatu igra Spartaka je mogla da dobije prelaznu ocenu. Nakon neslavnog završetka kvalifikacija za Ligu šampiona, raštimovanom orkestru Borisa Arsića trebaće još neko vreme da uštima instrumente. A kad većina članova orkestra falšira onda ni prva violina ne zvuči dobro.

U gostujućoj ekipi šef stručnog štaba Perica Krstić imao je slične, ako ne i veće probleme zbog nedovoljno uigranog tima. Fenomenalna kapitenka Milica Stanković je napustila fudbal, a dolazak Isidore Vučković i to u redove Spartaka, uz još par igračica koje su napustile klub, Mašinac je unapred bio osuđen na poraz u Subotici. Prijatno osveženje u timu Spartaka pokazao je debitantski nastup Elene Cvetković. Njenim ulaskom igra Spartaka je ubrzana, a maštovitim potezima obezbedila je dominaciju na sredini terena.

Tokom cele utakmice Spartak je bio dominantnija ekipa, imao više od igre i loptu u svom posedu, ali to nije bila dovoljno dobra i uverljiva igra na kakvu je navikla domaća publika. Rano vođstvo Spartaka golom Tajle Džej Vlajnić u 8. minuti, prisilili su niški tim da se povuče u defanzivu. Nakon povrede Sandre Ovusu u igru je u 36. minuti ušla vrlo dobra Jelena Šever. Ali igra Spartaka na sredini terena nije bila dobra.

Previše se komplikovalo, igralo se nemaštovito, a lopta se stalno vraćala unazad. Od 56. minute kada je u igru ušla Elena Cvetković igra Spartaka postaje konkretnija i opasnija. U 61. minuti Tijana Filipović, a u 68. minuti i Jelena Šever postižu golove za sada već uverljivih 3:0. Samo 3 minuta nakon Ševerove u listu strelaca se upisuje i Živana Stupar, a u 84. minuti Tijana Filipović stavlja tačku na meč sa konačnih 5:0. Utakmicu 2. kola Spartak ponovo igra na Gradskom stadionu. Meč je zakazan za nedelju, 28. avgusta sa početkom u 17 časova, a ulaz na stadion je slobodan.