Završena Mini Maksi liga Subotice

U subotu, 4. marta završena je ovogodišnja Mini Maksi liga Subotice, a poslednjeg dana takmičenja odigrani su finalni mečevi turnira za generacije 2013 i 2014 godišta. Sva deca koja su tokom protekla tri meseca učestvovala u Ligi, nagrađeni su zlatnim medaljama, a oni najbolji dobili su zaslužene pehare.

Medalje i pehare dodelili su Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza. U generaciji 2013 godišta, na finalnom turniru ekipe su odigrale utakmice svako sa svakim, nakon čega je bio poznat konačan redosled ekipa. Trijumfovala je ekipa “Su Team”-a, koja je osvojila 7 bodova, isto kao i drugoplasirani tim Spartaka, međutim zbog gol razlike titulu šampiona u generaciji 2013 godišta ponela je ekipa “Su Team”. Drugo mesto osvojila je ekipa Spartaka, treće “Arena SU”, dok je nagrada Fer plej pripala Akademiji “United”. Ekipa “Su Team”-a predstavljaće Ligu Subotice na državnom Prvenstvu u Kragujevcu.

Za generaciju 2014 godišta, ekipe su bile podeljene u dve grupe, a po završetku grupne faze, prvaci obe grupe su igrali u finalu, dok su u borbi za treće mesto snage odmerile drugoplasirane ekipe. Trijumfovala je ekipa FK “Arena SU”, koja je sa 2:0 pobedila ekipu “Su Team-a”, treći je bio tim Obilića, s obzirom na to da su nakon boljeg izvođenja penala bili bolji od Akademije “United”, kojoj je pripao i pehar za Fer plej. FK “Arena Su” predstavljaće Ligu Subotice na regionalnom takmičenju.