Održan finalni turnir Mini Maksi lige za 2012 i 2015 godište

Proteklog vikenda je održan finalni turnir Mini Maksi lige Subotice za generacije 2015 i 2012 godišta. Nakon skoro tri meseca revijalnog dela koji nije imao takmičarski značaj, ekipe su u subotu, 25. februara odmerile snage za rezultat i bodove.

U generaciji 2015 godišta, na finalnom turniru ekipe su bile podeljene u dve grupe, a po završetku grupne faze prvaci obe grupe su igrali u finalu, dok su u borbi za treće mesto snage odmerile drugoplasirane ekipe iz obe grupe. Trijumfovala je ekipa FK “Arena SU”, koja je nakon boljeg izvođenja penala bila bolja od FK “Spartak”. U borbi za treće mesto FK “Subotica” je sa 2:0 savladala “Su Team”. Pehar za fer plej dobila je ekipa United Akademije, a rkipa Arene predstavljaće Ligu Subotice na regionalnom takmičenju najboljih ekipa iz Vojvodine.

U generaciji 2012 godišta ekipe su takođe bile podeljene u dve grupe. Sistem takmičenja je bio isti kao i među mlađim fudbalerima, a interesantno je da je prvak i u ovoj generaciji trijumfovao tek posle izvođenja penala. Dečaci iz FK “Subotica” su bili uspešniji od FK “Arena 1” i time osvojili Ligu u ovom godištu. U borbi za treće mesto druga ekipa, FK “Arena”, pobedila je United sa 1:0 i time osvojila treće mesto. Pehar za fer plej pripao je ekipi ŽFK “Spartak”. Ekipa FK Subotica predstavljaće Ligu Subotice na državnom prvenstvu koje će se za 2012 godište održati u Kragujevcu od 31. marta do 2. aprila 2023 godine.

U Mini Maksi ligi Subotice učestvovalo je 24 ekipe sa oko 360 mladih fudbalera. Po završetku finalnog dela, sva deca koja su protekla tri meseca učestvovala u Ligi nagrađeni su zlatnim medaljama, a najbolji su dobili zaslužene pehare. Predstojećeg vikenda u balonu Kutens, biće odigran finalni turnir za generacije 2013 i 2014 godišta.