Uspešan vikend za mlade hokejaše

Iako još uvek nije postavljen led na Gradskom klizalištu u Subotici mlađe selekcije su se pokrenule i imaju redovan takmičarski program u Srbiji i regionu.

Najpre, selekcija U8 je u subotu, 28. oktobra učestvovala u Novom Sadu na turniru Liga Budućih Šampiona pod pokroviteljstvom SHLS gde su odigrali ukupno 5 utakmica (Vojvodina 1, Vojvodina 2, NS Stars, Crvena Zvezda i Partizan) na kojima su zabeležili 1 pobedu, 1 nerešen rezultat i 3 poraza. Selekcija U10 je imala dupli program te je tako u subotu 28.oktobra  igrala na „crvenom“ turniru u Baji/Mađarska, gde su odigrali ukupno 4 utakmice sa ekipama iz Kapošvara, Szekszarda i Baje i na kojima su ostvarili maksimalni uspeh (sve 4 pobede). U nedelju 29.10. su takođe u Novom Sadu igrali turnir LBŠ pod organizacijom SHLS na kojem su odigrali 5 utakmica (Vojvodina 1, NS Stars, Red Team, Vojvodina 2 i Crvena Zvezda) gde su ostvarili fantastične 4 pobede i samo 1 poraz.

Za ekipe U8 i U10 na ovim turnirima su nastupali: Vojnić Tunić Ana, Čanji David, Toldi Andor, Moricz Botond, Šabić Marko, Papac Nikola, Stanojević Stefan, Marjanović Vukašin, Todorović Mihajlo, Bojanić Ivan, Vojnić Aleksandar, Barović Vuk, Katona Sanja, Brestovac Tara, Stanojević Jana, Vidaković Aleksa, Glogovac Momčilo, Kovač Mark, Vojvić Tunić Filip, Lubrano Lavadera Filip, Marton Leon, Milovanović Vuk, Kesejić Matej, Šebek Čaki Adrian i Šebek Čaki Dorian. Treneri: Brestovac Uroš, Kojić Miloš i Kovač Norbert.

Еkipa HK Spartak u selekciji U12/13 je u nedelju 29.10. odigrala pripremnu prijateljsku utakmicu u Novom Sadu sa domaćim sastavom HK Vojvodina, koji su morali da „predaju palice“ pred raspoloženom ekipom subotičana koji su zasluženo slavili rezultatom 6:1 (1:0 2:0 3:1). Bila je ovo odlična kontrola za obe ekipe i utakmica je prošla u visokom tempu i dinamičnoj igri. Ekipa HK Spartak U14 je igrala i u prvenstvu Mađarske gde nastupamo u fuziji sa HC Szeged i gde je zajednička ekipa u poslednja dva kola kvalifikacija, koje se igraju još od početka oktobra, uspela da izbori plasman u B-1 grupu i gde kreću sa utakmicama od narednog vikenda. U subotu 28.10. u Budimpešti su u poslednje dve utakmice kvalifikacija zabeležili ubedljive pobede nad HKB (7:0) i Hatvan (22:0).  Ekipa U16 takođe nastupa u prvenstvu Mađarske u fuziji sa HC Szeged i oni su imali utakmicu u nedelju 29.10. u Budimpešti u sklopu grupe B-2 gde su nadigrali domaći sastav Sportorsagi Csapak rezultatom 5:3. Ova ekipa je tokom čitavog oktobra igrala kvalifikacije ali im je plasman u B-1 promakao za jedan poraz, tako da će za taj nivo morati da se izbore do januara 2024. kroz grupu B-2.

Za starije selekcije na ovim utakmicama su nastupali: Rajković Marjan, Brestovac Tara, Vojnić T. Filip, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Lakićević Vidak, Kopunović Oleg, Kujundžić Andrej, Maravić Stefan, Pijović Aleksa, Kostić Vuk, Rajković Marin, Tikvicki David, Kesejić Ivan, Blažić Teodor, Popov Novak, Ponjavić Andrija, Čepela Filip i Penava Ognjen. Treneri: Brestovac Uroš i Jaramazović Zoran. U subotu 28.10. u Novom Sadu je takođe održana manifestacija WGIHW (World Girls Ice Hockey Weekend) u organizaciji SHLS i svetske hokejaške federacije IIHF, na kojem je tokom dvočasovnog programa na ledu prezentovan razvoj ženskog hokeja, a na kojem su od subotičkih devojčica učestvovale: Mandić Antonija, Mandić Marta, Maravić Tijana, Čepela Teodora, Tikvicki Martina, Vojnić T. Ana i Stanojević Jana, kao i trener Kojić Miloš. Sve u svemu, bio je ovo jedan veoma dinamičan i ispunjen vikend hokejaša Spartaka, koji nastavljaju vredno da treniraju „na suvom“, da odlaze na treninge na led u susedni Segedin kad god im to školske obaveze dozvoljavaju i da čekaju što pre ledenu površinu na Stadionu malih sportova u svom gradu.

 

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *