Sutra počinje sa radom Školica klizanja HK “Spartak”

Sutra sa radom počinje “Školica klizanja” koju tradicionalno, trinaestu godinu za redom organizuje HK Spartak. Kao i tokom prethodnih sezona, školica će se održavati svaki radni dan od ponedeljka do petka u terminima od 09 do 10 časova, počev od 12. decembra, a od 16 do 16:50 od 08. decembra na Gradskom klizalištu u Subotici, dok će za vreme zimskog raspusta biti aktuelan samo popodnevni termin.

Cena mesečne članarine iznosi 2.500 dinara, koja se računa od datuma polaska u jednom mesecu pa do sledećeg istog datuma u narednom mesecu, a u slučaju da žele da nam se priključe rođena braća/sestre, drugo dete ima popust u iznosu od 1.000 dinara. Na osnovu višegodišnjeg iskustva donja uzrasna granica koja se preporučuje za dečake i devojčice je pune četiri godine, dok gornja granica ne postoji. Za sve polaznike koji nemaju svoje lične klizaljke, uspeli smo da obezbedimo određenu količinu klizaljki koje se dobijaju besplatno na korišćenje, kako ova činjenica ne bi predstavljala prepreku ukoliko neko želi da nauči da se kliže sa nama. Za najmlađe polaznike obezbeđeni su i štitnici za kolena i za laktove, kako prvi padovi na ledu ne bi bili previše bolni i na kraju odbojni za nastavak obuke”, kaže Uroš Brestovac, trener HK “Spartak”.

Prema njegovim rečima, tokom prethodnih sezona kroz Školicu klizanja je prošao veliki broj naših najmlađih sugrađana i svima ova aktivnost može i treba da predstavlja odličnu rekreaciju i trening u zimskom periodu, kada generalno zbog hladnoće najveći broj dece provodi vreme u zatvorenom prostoru ispred TV prijemnika ili kompjutera, što predstavlja jedan od najvećih problema današnjice u razvoju dece. Prilikom dolaska na treninge potrebno je doći malo ranije, kako bi se na vreme preobuli i bili spremni za početak obuke, a takođe se preporučuje adekvatna garderoba  u vidu skafandera ili termo pantalona, kape i rukavica. Za dodatne informacije građani mogu da pozove telefone 024/552-017 ili 064/146-57-87”.