Spartak u ponedeljak sprema revanš Zlatiboru

Košarkaši Spartak Office shoes-a na krilima trijumfa u Novom Sadu i najznačajnije klupske pobede u poslednje dve decenije, dočekuju lidera prvenstva, ekipu Zlatibor Gold Gondola u utakmici 26. kola koja će se odigrati u Hali sportova u ponedeljak, 20. marta sa početkom od 20 časova. Čajetinci su prošlosezonski pobednici naše lige i osvajači ABA 2 lige, a nakon što su se pre par dana ponovo plasirali na završni turnir regionalnog takmičenja, ugostili su Novi Pazar. Umesto očekivane pobede desila se senzacija jer je poslednji pobedio prvog. Trener Zlatibora je zamerio svojim igračima na izuzetno lošoj igri u odbrani i istakao da po tom pitanju moraju dosta toga da promene do meča sa Spartakom. O predstojećem derbiju na konferenciji za medije su govorili kapiten Predrag Prlja i trener Željko Lukajić.

Ovo nam je izuzetno bitna utakmica, verovatno najznačajnija u sezoni. Oni su u malom padu forme, mi smo u seriji od sedam uzastopnih pobeda, puni smo samopouzdanja, mislim da ćemo i pored ove promene termina spremno dočekati meč. Najznačajnije utakmice se i najlakše igraju. Motivacije neće nedostajati, znamo svi za šta igramo, i koji je ulog“, ističe Lukajić. Strateg Spartaka istakao je da se sada otvara mogućnost da se napadne i prvo mesto, što do pre izvesnog vremena nije tako izgledalo.

Zlatibor je odlična napadačka ekipa, popunjena na svim pozicijama, sve se vrti oko Protića koji može i da razigra, ali i da poentira, a tu je i Marko Tejić koji osim što kontroliše reket, uspešno razigrava igrače na šutu za tri poena. Na pitanje da li će eventualni izostanak Protića menjati nešto u koncepciji Spartakove igre, Lukajić je decidan. U mojoj glavi držim da on igra. Sve polazi od nas. Mi kroz odbranu treba da pokažemo karakter i stalno govorim igračima da je odbrana najvažnija. Spartak će devet dana biti bez takmičarske utakmice. Teško je reći da li je to dobro ili loše, svakako da je bolje da se igra u kalendarskom ritmu, ali ovo je sport, potrebno je da se adaptiramo na sve uslove, jasan je trener Spartaka. S obzirom na značaj susreta za klub, uprava čini sve napore da sve prođe u najboljem redu. Biće postavljena dodatna sedeća mesta, a očekuju se i još neka iznenađenja za gledaoce. Da podsetimo, u prvom susretu sa Subotičanima, Zlatibor je slavio sa 79:74.