Željko Lukajić novi trener KK Spartak Office shoes

Poslednjih dana prošle godine sporazumno su se rastali trener Oliver Kostić i košarkaški klub Spartak Office Shoes, a do prekida saradnje došlo je zbog Kostićevih privatnih obaveza, saopštila je uprava subotičkog košarkaškog prvoligaša, koja se istovremeno zahvalila dosadašnjem treneru za sve što je uradio za klub u poslednjih mesec i po dana.

Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam bio u prilici da pomognem u ostvarenju novog projekta KK “Spartak”, kluba sa velikom tradicijom. Na žalost, zbog privatnih problema, nisam u mogućnosti da nastavim započetu aktivnost. Želeo bih da se zahvalim pre svega igračima, saradnicima i rukovodstvu kluba na pomoći i podršci i siguran sam da će se još pozitivnih stvari dešavati u započetom projektu KK “Spartak”, rekao je Oliver Kostić.

Na mesto trenera KK Spartak Office shoes, u prvim danima Nove godine stupio je Željko Lukajić. Reč je o iskusnom treneru koji je u karijeri radio u 14 klubova u više zemalja (Srbija, Grčka, Rusija, Ukrajina, Bugarska, Bih, Makedonija). Osvojio je šest trofeja, sa Partizanom kup SR Jugoslavije 1994 godine, sa grčkim PAOK-om je bio finalista kupa Saporte, sa Igokeom kup BIH 2007., sa Lukoilom prvenstvo i kup Bugarske 2008 godine, sa MZT-om kup Makedonije 2018., a najveći trag ostavio je u Vršcu gde je sa Hemofarmom u sezoni 2004/05 bio šampion Jadranske (danas ABA) lige i polufinalista ULEB kupa. Popularni Struja će na klupi Spartaka  debitovati već u petak, 06. januara, kada se Subotičani u okviru 16. kola sastaju sa ekipom Dunava iz Starih Banovaca.