Dinamik savladao MKK Spartak, prekinuta saradnja sa trenerom Željkom Lukajićem

Dinamik savladao MKK Spartak, prekinuta saradnja sa trenerom Željkom Lukajićem

Košarkaši Dinamika prekinuli su pobedničku seriju Spartaka i po drugi put ove sezone trijumfovali u međusobnim susretima. U utakmici 29. kola Admiralbet lige, Subotičani su savladani rezultatom 83:78. Po receptu sa prve utakmice odigrane u Subotici, najviše zahvaljujući šutu za tri poena (Dorćolci su pogodili 16 trojki) i ofanzivnom skoku, Dinamik je stigao do pobede.

Spartak je na poluvremenu imao plus šest, ali je onda naišla treća deonica u kojoj su Subotičani ubacili svega 11, a primili 26 poena. Poslednju deonicu košarkaši Spartaka su igrali bez Bojića koji se povredio i propustili šansu da izbiju na lidersku poziciju, s obzirom da je Zlatibor poražen u Leskovcu, tako da je u poslednjem kolu protiv Metalca neophodno da trijumfuje kako bi osigurao plasman u ABA 2 ligu. Kod domaćih kod kojih je čak osam igrača ubacilo bar jednu trojku, najefikasniji je bio Medarević sa 23, a pratio ga je Kostić sa 18 poena. Kod Spartaka Barna 26, a Milisavljević 14 poena.

Spartak Office Shoes: Hardi 3, Ilkić 5,  Jugović, Prlja 6 (7 skokova), Dodić, Milisavljević 14, Sokolović 13 (5 skokova, 6 asistencija), Danilović 4, Bojić 6, Barna 26 (6 skokova), Cvetinović 1, Gazibegović.

Nakon poraza od Dinamika došlo je do prekida saradnje između MKK Spartak Office shoes-a i trenera Željka Lukajića. Košarkaški klub se u saopštenju upućenom javnosti zahvalio Željku Lukajiću na ogromnom trudu, radu i velikom profesionalizmu koji je pokazao tokom svog boravka u klubu i poželeo mu mnogo uspeha u daljem profesionalnom radu i karijeri. O novom strategu Subotičana, košarkaška javnost biće blagovremeno obaveštena.