Košarkaši Spartak Office shoes-a posle 6 godina ponovo u završnici Kupa “Radivoj Korać”

Košarkaši Spartaka plasirali su se među osam najboljih srpskih ekipa, koje će se od 15. do 18. februara boriti za trofej „Žućkove levice“ u Nišu na Kupu “Radivoj Korać”.

Subotičani su bili ubedljiviji u utakmici odigranoj u Hali sportova protiv OKK Beograda i pobedili rezultatom 87:63. Gosti su vodili samo na početku utakmice, a odlučujuću prednost Spartak stekao je između 25. i 30. minuta, kada je ubacio četiri trojke i napravio, pokazaće se nedostižnu razliku za Beograđane. Subotičani su odlično šutirali trojke, imali su više osvojenih nego izgubljenih lopti (13-10), za razliku od gostiju koji su šutirali za tri poena 3/23 i imali 16 izgubljenih lopti. Kod domaćih Danilović i Hardi su postigli po 20 poena, MIlisavljević je dodao 12, a kod gostiju Savović 20 poena.

Spartak Office Shoes: Hardi 20 (8 skokova), Jugović 2, Ilkić 2, Prlja 6, Dodić 5, MIlisavljević 12 (6 asistencija), Šarenac, Gazibegović 6, Bojić 2, Danilović 20, Sokolović 8 (7 skokova), Barna 4.

Plejmejker Spartaka Aleksandar Sokolović je zadovoljan energijom sa kojom su njegovi saigrači igrali meč. “Idemo u Niš, da se predstavimo u lepom svetlu. Volim ovaj grad, ovaj klub, drago mi je što smo gledaoce učinili srećnim. Trener Željko Lukajić smatra da je dobro za košarku što su se Spartak i Vojvodina plasirali na završnicu kupa. Imali smo dobar pristup, agresivnost, izgledali smo kao tim. Niš je izazov, kroz igranje sa najjačima se uči, velika je to škola.

Član uprave Darko Papac je zadovoljan dosadašnjim delom sezone i veruje da ekipa može da se plasira među prve tri ekipe u KLS- u što bi donelo plasman u ABA 2 ligu. Ovaj plasman u kupu posle 6 godina je veoma bitan zbog imidža kluba, a u Nišu ćemo igrati protiv favorita, borićemo se, pa ćemo videti kako ćemo proći. U drugom polufinalu Vojvodina je savladala Zdravlje i našla se kao i Metalac, Crvena Zvezda, Partizan, Mega Mis, FMP i Borac Čačak u žrebu koji će se održati krajem januara.