SPARTAK PROTIV OKK BEOGRADA – PETI ČIN

U 5.kolu Admiral Bet Super lige Srbije sastaju se Spartak i OKK Beograd. Biće to njihov peti međusobni duel ove sezone, a trenutno je 2:2. Košarkaši OKK Beograda su ekipa koja je najviše napredovala u ovoj sezoni, o čemu svedoči i činjenica da će petorica mladih igrača sledeće sezone igrati u ABA ligi. Prvi meč u Beogradu završen je pobedom domaćih (87:67), a igrači Spartaka posle dve vezane pobede žele da se revanširaju ekipi slavne tradicije.
OKK Beograd je odlična ekipa, nadam se da ćemo uz pomoć publike uspeti da zabeležimo još jednu pobedu i tako im se odužimo za svesrdnu podrške tokom sezone, rekao je Predrag Prlja i izneo ocenu uspešne sezone u kojoj su preostale još dve utakmice.
Očekivali smo ovakav plasman, ostaje žal za 2-3 propuštene šanse da se okitimo šampionskom titulom, što bi bio jedinstven podvig obzirom da smo debitanti u KLS. Bilo je naporno i teško, ali uz pomoć uprave I stručnog štaba ostvarili smo zacrtan cilj – ulazak u ABA 2 ligu.
Umesto Vladimira Đokića odsutnog zbog obaveza u U19 reprezentaciji ekipu će voditi Slobodan Ljubotina, nekadašnji prvotimac i trener Spartaka.
OKK Beograd je izuzetna ekipa, odlično vođena, u drugom delu sezone su najviše napredovali, odlično trče, baš kao i mi. Očekujem kvalitetnu košarkašku predstavu i nadam se pobedi. Zbog obaveza u reprezentaciji U19 na sutrašnjem meču neće nastupiti Ilija Milijašević i Marko Šarenac, dok se u ekipu vraća Danilović. Susret između Spartak Office shoes-a i OKK Beograda igra se u četvrtak 25. maja od 19 časova u Hali sportova.