Košarkaši Spartaka pobedili ekipu Vršca

U meču 22. kola ADMIRALBET LIGE, košarkaši Spartaka zabeležili su četvrtu uzastopnu pobedu nad ekipom Vršca, rezultatom 72:68. Gostujuća ekipa se predstavila kao veoma tvrd orah koja se do poslednjeg trenutka nije predavala.

Prvo poluvreme je obeležio bolji start gostiju, ali su Subotičani zahvaljujući Milisavljeviću i Hardiju držali priključak i na odmor otišli sa minimalnom  prednošću. Kada su ubedljivo dobili treću deonicu, činilo se da je meč odlučen, međutim gosti prave seriju od 0:11 i prilaze na samo minus četiri, a Spartak u finišu ipak čuva prednost, zahvaljujući iskustvu spoljne linije.

Kod domaćih Hardi 24, Milisavljević 23 poena. Kod gostiju Vasiljević 18 poena i 10 skokova, Agoč i Simić po 13. U sledećem kolu, košarkaši Spartaka gostuju ekipi Tamiša, a Vršac u Novom Pazaru. Igrač Spartaka Miloš Milisavljević i trener Željko Lukajić posebno su istakli doprinos subotičke publike ovoj pobedi. Lukajić je pohvalio i dobar odnos igrača prema utakmici. Rekao sam im da Vršac daje 82 poena u proseku, a eto u utakmici smo ih sveli na 68 poena, zaustavili njihov ofanzivni skok i  naterali ih da igraju usporen napad. Trener Vršca Vladimir Đokić je bio veoma emotivan. Zahvalio bih se ljudima iz kluba na prijemu, poklonima, bila mi je čast što sam bio deo ovoga kluba. Puna hala kao nekada…Nadam se da ćemo u budućnosti sarađivati, to je neka moja intimna želja”, poručio je Đokić.

Spartak Office Shoes: Hardi 24 (5 skokova), Jugović 4, Ilkić, Prlja 4 ( 5 skokova), Sokolović 2 (5 asistencija), Dodić, Milisavljević 23 (9 skokova), Danilović 9, Gazibegović 2, Bojić 2 (6 skokova), Barna 2, Cvetinović.