Prva grupa mališana uspešno završila besplatnu školu plivanja

Prva grupa od dvadeset mališana uspešno je završila besplatnu školu plivanja koju organizuju Grad Subotica i Sportski savez Subotice, uz podršku trenera iz PK “Spartak – Prozivka”.

Nakon obuke koja ja trajala šest nedelja, polaznici su na bazenu SRC “Prozivka” imali test iz plivanja, a velika većina je uspešno savladala osnovnu obuku, povodom čega su nagrađeni diplomama koje su im podelili Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

Trener Danilo Čabrilo je istakao da je veoma važno da se deca sama uvere koliko su napredovala. Sposobni su da sami preplivaju 25 metara u velikom bazenu i time steknu osnovno znanje plivanja. Oni koji zavole plivanje mogu nastaviti sa ovim sportom u jednom od subotičkih klubova, gde mogu naučiti sve stilove plivanja i kroz treninge steći još više samopouzdanja, rekao je Čabrilo.

Nakon uspešno završene prve obuke, formirane su nove dve grupe koje će sa obukom započeti od danas, 19. jula u terminima od 10 i 17 časova.