Priznanja za najbolje sportiste grada Subotice

Svečana dodela priznanja „Sportista godine grada Subotice“ za 2023. godinu održana je u četvrtak, 21. decembra u Velikoj većnici Gradske kuće.

Titulu najboljeg sportiste ovog grada za 2023. godinu poneo je rvač Spartaka i reprezentativac Srbije, Ali Arsalan, dok je za najbolji sportski kolektiv proglašen Ženski fudbalski klub Spartak. Godišnji izbor najboljih subotičkih sportista prisustvom je uveličao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, nakon prigodnog obraćanja, uručio velike prelazne pehare namenjene najboljem sportisti i najboljem klubu, najvrednije priznanje ovog tradicionalnog izbora koji bez prekida traje od 1961. godine. Uoči početka svečanog proglašenja najboljih sportista i sportskih kolektiva, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, i sekretar Sportskog saveza grada Subotice, Dejan Vuković, uneli su u Veliku većnicu Gradske kuće zastavu pristiglu u sredu, 20. decembra iz Brisela, koja potvrđuje da je i Subotica zvanično proglašena za „Evropski grad sporta“ u 2024. godini.

Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, rekao kako u okviru svojih dužnosti ima sreću da se često susreće sa brojnim subotičkim sportistima, da ga takvi susreti uvek oraspolože i da mu oni uvek uliju neku dodatnu snagu, jer je sport zdrava osnova našeg društva.

I nije bitno da li imam priliku da razgovaram sa osvajačima najvrednijih svetskih i evropskih medalja, ili sa decom koja tek ulaze u svet sporta, njihova energija je jednaka, njihov optimizam je zarazan, a predanost sportista pokazuje nam kako se stiže do rezultata. Prvo postaviš cilj, a onda radiš uporno, svakodnevno, koristiš pomoć stručnjaka, razvijaš svoje veštine i talente kako bi taj cilj ostvario. Deluje jednostavno, ali baš i nije tako. Zato uvek to govorim, a ponoviću i danas, sportisti su najbolji ambasadori Subotice. Dokaz za to je i ova zastava koja je juče, u popodnevnim časovima, stigla iz Brisela, jer je komisija koja radi pri Evropskom parlamentu u Briselu proglasila Suboticu Evropskim gradom sporta za 2024. godinu. Ponosan sam na način na koji smo je primili. Odbranili smo dostojanstvo i Grada Subotice, i naše Srbije. Pokušali su neki da nas uvuku da nanesemo mrlju na ugled Subotice i Srbije. Nismo to dozvolili, priznali su svoju grešku. Subotica je, činjenica je, grad koji ima i bogatu sportsku tradiciju i zaista zaslužuje ovo priznanje, rekao je gradonačelnik Bakić i istakao da se za subotičke sportiste čulo u Vojvodini, u Srbiji, u bliskom okruženju, ali se čulo i u celoj Evropi, pa i u svetu.

Prisutnima na svečanosti obratili su se i predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, koji je tokom svoje karijere čak osam puta bio proglašen za najboljeg sportistu Subotice, i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta, Nataša Aleksić.

Najboljim sportistima u konkurenciji pionira priznanja je uručio Atila Kikić, predsednik Skupštine Sportskog saveza Subotice,  najboljim seniorima nagrade je uručila Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, dok je najboljim klubovima Subotice u 2023. godini, nagrade  dodelio Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić uručio je velike prelazne pehare najboljem sportisti i najboljem sportskom kolektivu. U ime ŽFK Spartak pehar je primila kapiten Spartaka Violeta Slović, dok je u ime Alija Arsalana, koji se nalazi na pripremama seniorske reprezentacije Srbije u Španiji, priznanje primio Damir Šabić, predsednik Rvačkog kluba Spartak. U konkurenciji juniora najbolja je bila Milica Despotović iz Kik boks kluba Top fighter, dok je Ivan Erdeg, takmičar Kluba dizača tegova Spartak najbolji u konkurenciji pionira. Najboljim sportistima u kategoriji pionira, juniora i seniora uručen je i poklon vaučer u vrednosti od 15.000 dinara za kupovinu sportske opreme.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *