Počela sa radom besplatna školica plivanja

Na bazenu SRC “Prozivka” počela je sa radom besplatna školica plivanja, koja je namenjena učenicima drugih razreda osnovne škole. Obuka traje šest nedelja, sa ciljem da se smanji broj neplivača među našim najmlađim sugrađanima.

“Što se tiče obuke neplivača u Subotici, cilj lokalne samouprave, Sportskog saveza i našeg kluba je da obučimo što više neplivača i naučimo ih plivanju. Potrebno je dva meseca da bi se dete naučilo pravilnoj tehnici plivanja u velikom bazenu, a obuka traje šest nedelja kako bi što više dece uključili i kako bi imali što manje neplivača”, ističe Danilo Čabrilo, trener u Plivačkom klubu “Spartak – Prozivka”.

Katarina Juhas, učenica drugog razreda OŠ “Sveti Sava” rekla nam je da joj se na bazenu jako sviđa i da ima želju da nauči da pliva, dok je njen drugar Stefan Bukvić kazao da mu je plivanje zanimljivo i da jedva čeka da nauči. Jelena Bojanić je kako kaže, upisala školu da bi naučila da pliva, te da joj je jako zabavno sa drugarima.

Kako objašnjava Nataša Aleksić, član Gradskog veća za sport i omladinu, ideja o pokretanju besplatne školice plivanja je proistekla iz potrebe građana, prvenstveno roditelja. “U saradnji sa Sportskim savezom grada Subotice i PK “Spartak – Prozivka” smo seli i dogovorili se šta bi to bilo najbolje, odnosno na koji način ovo da organizujemo i doneli smo odluku da to budu učenici drugih razreda i to smo realizovali na način da smo sproveli anketne listiće, gde su se roditelji izjašnjavali da li su zainteresovani za ovu školicu i te anketne listiće vraćali učiteljicama”.

Časovi će se održavati utorkom i četvrtkom u dve grupe. Prva grupa je pre podne od 10, a druga popodne od 17 časova. Grupe broje između 13 i 18-oro dece, a planirano je da do kraja godine obuku za plivače prođe oko 300 mališana.