Odlični rezultati atletičara Spartaka

Atletičari i atletičarke Spartaka učestvovali su na nedavno održanom Otvorenom prvenstvu Beograda za atletičare do 20 godina.

Na takmičenju koje je imalo međunarodni karakter, nastupilo je pet atletičara i atletičarki iz Subotice, koji su ostvarili odlične rezultate zahvaljujući kojima su pojedini takmičari obezbedili učešće na Tromeču reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Atletičar Spartaka Maksim Puškar je pobedio u trci na 1500 m u vremenu 4:06,49 i ubedljivo sa preko 100 metara prednosti ostavio iz sebe jaku konkurenciju. Darijo Bašić Palković je u jednoj od najjačih trka takmičarskog dana, u trci na 800 m, van konkurencije u kategoriji seniora istrčao ubedljivo najbolji rezultat ove sezone u Srbiji 1:54,10 i zajedno sa Puškarem se kvalifikovao za mesto u reprezentaciji Srbije.

Minja Kopunović je ostvarila odličnih 26,32 s na 200 m zauzevši 6. mesto od 41 učesnice ove popularne discipline, čime je pokazala da spremno dočekuje državno prvenstvo. Najmlađe učesnice AKŽ „Spartak“ na ovom takmičenju Elena Puškar i Dajana Bašić Palković, ostvarile su sjajne rezultate u svojoj ikada istrčanoj trci na 400 m u vrlo specifičnim uslovima kružne staze. Elena Puškar je 400 m istrčala za 1:04,93 i zauzela 14. mesto, dok je Dajana Bašić Palković zauzela 16. mesto sa 1:06,11 od 29 učesnica, što su izuzetni rezultati za njihov uzrast.