Atletičari Spartaka ostvarili dobre rezultate u Beogradu

U Organizaciji Srpskog atletskog saveza, u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke, u kojem su rezultate vredne pomena ostvarili i takmičari AKŽ Spartak, Dario Bašić Palković, Maksim Puškar i Sofija Dobrički.

Darijo Bašić Palković je nastupio je u dve discipline, u trci na 400m u kojoj je istrčao izvanrednu trku u vremenu 49,15s, čime je popravio lični rekord gotovo za sekundu i zauzeo 5. mesto. Ovim rezultatom Bašić Palković se našao nadomak medalje i postigao glavni cilj, a to je da stekne brzinu za svoju glavnu disciplinu, 800m, za koju se sprema ove sezone. U trci na 800m, u konkurenciji sa trenutno najjačim trkačem Elzanom Bibićem, Dario je pružio najveći otpor i osvojio 2. mesto i srebrnu medalju sa rezultatom 1:54,31.

U trci na 3000m, Maksim Puškar osvojio je 3. mesto u vremenu 8:33,63, čime je pokazao da se nalazi na pravom putu izlaska iz povrede. Sofija Dobrički je zbog psotojeće povrede, nakon istrčane polovine trke na 400m morala da odustane od dalje borbe. Treneri atletičara na ovom takmičenju bili su Zvezdan Kalmar i Jožef Kereši.