Odbojkaši Spartaka ostvarili pobedu u gostima

Odbojkaši Spartaka gostovali su proteklog vikenda u Požarevcu, gde su odigrali meč protiv Mladog Radnika u okviru 14. kola odbojkaške Super lige, u kojem su Subotičani odneli veoma važnu pobedu.

Gosti su malo bolje započeli igru i postigli vođstvo od 5:4 nakon poena Murada, ali od tog momenta domaća ekipa prelazi u vođstvo i dolazi do prednosti od visokih 16:7, pa je trener Ivica Jevtić morao da traži tajm aut. To je pomoglo Spartaku da se vrati u igru, nakon čega je došao do 3 poena zaostaka, ali se prvi set završava sa poenom Eremića i Radnik osvaja prvi set sa 25:21. U drugom setu su odbojkaši Spartaka zaigrali odlučnije i agresivnije, što se naročito osetilo na servisu, došli su do početne prednosti kao i u prvom setu, ali se opet ponovio scenario sa početka igre i Spartak ulazi u seriju grešaka, što mladi Mladi Radnik koristi za postizanje prednosti od 21.18.

Nedugo zatim Spartak je vezao 3 poena i stigao do izjednačenja od 21:21, a u ključnim momentima igrao je Dulić  koji sve više dobija šansu i drugi set gostujući tim uspeva da dobije preokretom na 25:22. U trećem setu ista slika kao u prva dva, međutim Spartak dolazi dobrim blokom do početnog vođstva, ali odbojkaši Mladog Radnika okreću situaciju u svoju korist i dolaze do vođstva od 8:7 nakon poena Tupčija. Od tada domaća ekipa više nije ispuštala prednost i samo ju je uvećavala. Uspeo je Spartak da pripreti, došao je do izjednačenja nakon bloka Pavlovića za 22:22, ipak snalažljiviji su bili domaći i uspeli da osvoje treći set sa 25:23.

Izgledalo je da plavi golubovi fizički padaju, jer je četvrti set bolje otvorio Radnik, ali Spartak je napravio nekoliko izmena i preokrenuo rezultat na 6:5. Subotičani su od tog momenta bili dominantniji i nisu ispuštali prednost, stvorio se utisak da imaju bolju timsku igru od domaćih, pa su četvrti set osvojili rezultatom 25:18. U petom odlučujućem setu Spartak je želeo da vrati poraz Mladom Radniku iz prvog dela sezone. Igralo se poen za poen, nije bilo grešaka sve do rezultata 7:7, ali Spartak dolazi do mini brejka na servis Eremića, nakon čega je prvi put poveo sa 2 poena razlike. Uspeo je Mladi Radnik greškom gostiju da dođe do 13:13, ali su na to izjednačenje usledila dva poena Subotičana, koji su činilo se više želeli pobedu i na kraju i došli do nje sa 15:13.

Ova pobeda donela je mnogo jer Spartak prestiže ekipu Radnika na tabeli, a u sledećem kolu Subotičani dočekuju ekipu Ribnice iz Kraljeva.