Odbojkaši Spartaka na mišiće savladali Crvenu Zvezdu

Odbojkaši Spartaka gostovali su u nedelju, 20. novembra, u utakmici u 7. kola Winer Štediše Super lige Srbije za muškarce za sezonu 2022/23 na Banjici, gde je domaćin bila ekipa Crvene Zvezde. Subotičani ove sezone nemaju baš sreće sa rezultatima, određene stvari su se okrenule u odnosu na prošlu sezonu, a ova utakmica bi mogla da bude prekretnica za čitavu sezonu.

Spartak je prvi set započeo bolje u odnosu na domaćina i imao prednost, a nakon jednog tajm auta Igora Žakića, Crvena Zvezda se probudila i na pogon Nikolića i Skakića preokrenula prvi set  na rezultat 27:25, iako je Spartak imao jednu set loptu koju nije uspeo da iskoristi Murad. U drugom setu pao je moral ekipi Spartaka, pa je sve krenulo nizbrdo, Ivica Jevtić je probao da promrda ekipu sa izmenama, ali to nije uspevalo pa je na semaforu na kraju drugog seta pisalo 25:17 i 2:0 u setovima za Zvezdu. Nakon toga, kao i mnogo puta tokom prošle sezone, Subotičani se bude.

Trener gostiju ubacuje Tumbasa, promenjen je primač i malo po malo Spartak je počeo da diže nivo igre. Do sredine seta igrao se poen na poen i nijedna ekipa nije uspela da napravi osetnu prednost, ali je Spartak  dobrim servisima i blokom Omara Deya došao do male prednosti koju je održavao, a kasnije je i uvećao pomoću grešaka domaćih. Spartak je treći set rešio u svoju korist sa takođe 25:17. U četvrtom setu Zvezda je malo pala, što je Spartak iskoristio i napravio prednost, a Igor Žakić je odmorio neke igrače za peti set, u kojem se probudila i publika i domaći igrači, koji su poveli sa čak 7:1.

Ivica Jevtić je iskoristio oba tajm auta i promenio čitavu postavu, a onda je Spartak počeo da se diže iz pepela. Mašulović je osvajao poene, Vulikić odlično servira, a Peić vraća sve iz polja. Došlo se do rezultata od 13:11 za domaće, a nakon toga golubovi vežu dva poena, Mašulović udara po bloku i lopta odlazi u aut, a na meč loptu dobrim servisom Andrije Vulikića Spartak dolazi do pobede. U narednom kolu Subotičani dočekuju ekipu Novog Sada.