Košarkaši Spartaka nadjačali Mladost

Košarkaši Spartaka su u nedelju, 29. januara na domaćem terenu po drugi put u sezoni savladali ekipu Mladosti rezultatom 90:80 i to znatno teže nego u prvom meču u Zemunu. Spartak je od osmog minuta bio u vođstvu, na poluvremenu (50:42), ali su igrači Mladosti u finišu opasno pripretili domaćinu.

Istina, stigli su samo do izjednačenja (69:69), ali kako su Subotičani zbog penala ostali bez Hardija (kao i od ranije bez Danilovića zbog bolesti), ušlo se u neizvesnu završnicu. Poslednjih šest minuta Spartak je odigrao iskusnije, iskoristio sve raspoložive resurse i slavio. Domaći su dominirali u skoku (46 prema 27 Mladosti), a imali su i veći broj asistencija (21-14).

Domaćin je imao petoricu dvocifrenih: Barna 22, Bojić 15, Jugović 12, Sokolović i Hardi po 11 poena. Kod gostiju Radosavljević 20, Dejvis 15, Opoku 14 i Živojinović 13 poena. Spartak je trenutno na koti 4, a Mladost je na 50 odsto uspešnosti, a  u narednom kolu Subotičani gostuju ekipi Kolubare, dok Mladost ponovo gostuje u Vršcu.